Microsoft'un yeni tarayıcısı Netflix'de 4K destekleyecek - Haberler - indir.com

Microsoft'un yeni tarayıcısı Netflix'de 4K destekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-03 18:41:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet devi Microsoft’un Windows 10 platformu ile beraber sunmuş olduğu Microsoft Edge tarayıcısı bir türlü bekleneni veremedi ve rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Ancak uzun bir süredir ilgi odağı olan yeni Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısına yönelik büyük ümitler bulunuyor. Google Chrome’a direkt bir şekilde rakip olması beklenen yeni Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısı Netflix tarafında 4K çözünürlük destekleyeceği ortaya çıktı. Beklenen çıkışı Chromium Microsoft Edge tarayıcısıyla yapması beklenen Microsoft ekibi bu duyuruyu bir süre önce gerçekleştirmişti. Chromium tabana sahip olacak bu yeni tarayıcı, rakiplerinin aksine Netflix’te 4K çözünürlük desteğine sahip olacak. Ayrıca bu tarayıcı sadece Windows değil macOS gibi işletim sistemlerde de bulunacak.

Chromium Microosft Edge 4K Desteğine Sahip Olacak

Tabletlere Microsoft Edge Desteği GeldiTabletlere Microsoft Edge Desteği Geldi

Yeni Microsoft Edge ayrıca PlayReady hem de Widevine DRM teknolojilerine destek sağlayacak. Fakat PlayReady özelliğinin sadece Windows 10 kullanıcılarına özel olacağı belirtiliyor. Microsoft bu noktada Netflix için 4K desteği sunacak ve Windows 10’a özel olacak. Netflix, rakip internet tarayıcıları olan Google Chrome ve Mozilla gibi isimlerde çözünürlük olarak 720P desteği bulunuyor. Ancak kullanıcılar üçüncü parti yazılımlar ile 1080P çözünürlüğe erişebiliyorlar.

Chromium tabanlı Microsoft Edge için henüz bir rakip bulunmuyor. Fakat Microsoft mağazasında yer alan Netflix uygulaması ile 4K çözünürlüğe erişilebildiği biliniyor. Bakalım Microsoft’un bu yeni tarayıcısı nasıl bir geri dönüş alacak göreceğiz.  


Microsoft Edge Android için güncellendiMicrosoft Edge Android için güncellendi
Microsoft Edge Yerine Yeni Bir Tarayıcı GeliyorMicrosoft Edge Yerine Yeni Bir Tarayıcı Geliyor

PAYLAŞ