Microsoft'un yeni tarayıcısı kullanılmaya başladı - Haberler - indir.com

Microsoft'un yeni tarayıcısı kullanılmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-09 16:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasına yön veren isimler arasında yer almayı başaran ve uzun yıllardır başarılı bir şekilde çalışmalarına devam eden Microsoft tarafından tasalanan yeni tarayıcı şimdiden indirilmeye başlandı. Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcı konusunda çalışmaların sürdüğü birkaç aydır gündem de yer alan bilgiler arasındaydı. Bugün itibariyle Microsoft bekleyenleri sevindirerek onlara küçük bir sürpriz yaptı. Microsoft bugün itibariyle yeni tarayıcısının geliştirici sürümlerini indirilmek üzere aktif hale getirdi. Her geçen gün yeni bir çalışma ile karşımıza çıkan ve kullanıcılarını memnun etmeye  yönelik hareket eden şirket yeni tarayıcısı ile de oldukça zengin bir kitleyi etkisi altına alacak gibi gözüküyor. Microsoft'un yeni tarayıcısı şimdiden indirilmeye başlanmış olup kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Chromium, bir diğer teknoloji devi olan Google tarafından Chrome tabanlı tarayıcıların geliştirilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan ve yayınlanan açık kodların tümünü ifade eden bir sistemdir. Birçok geliştirici firma, Chromium kodları sayesinde kendi tarayıcı sistemlerini oluşturabiliyor ve aynı zamanda geliştirdikleri bu tarayıcı sistemlerinde Chrome özelliklerini birebir kullanabiliyorlar. Yandex, Opera ve Vivaldi gibi en çok tercih edilen tarayıcılarından birçoğu da yine Chromium tabanlı geliştirilerek kullanıcıların kullanımına sunulmuştur. Üstelik bu tarayıcı sistemleri de en çok kullanılanlar arasına girerek Chromium kod sisteminin başarısını kanıtlamış oluyor. Hem kolay kullanımı hem de güvenli bir sistem üzerinden çalışıyor olması tarayıcı geliştirmek isteyen şirketlerin dikkatini çeken özellikler arasında yer almayı başarıyor. 

Microsoft'dan Chromium tabanlı yeni tarayıcıMicrosoft'dan Chromium tabanlı yeni tarayıcı

Chromium tabanlı tarayıcı indirilmeye başladı

Microsoft tarafından tasarlanan Chromium tabanlı tarayıcı sistemi şimdiden indirilmeye başladı. Teknoloji devi Microsoft, şimdiye kadar Windows işletim sisteminde kullanılmak üzere kendi kod sistemi doğrultusunda tarayıcılar geliştiriyordu. Windows 10 işletim sistemine kadar Internet Explorer ile kullanıcıları ile buluşan Microsoft şirketi, en son olarak tasarladığı işletim sisteminde fikir değişikliğine giderek Microsoft Edge adını verdiği farklı bir tarayıcı geliştirmişti. Bu değişiklik ile beklediği ilgiyi göremeyen teknoloji devi Microsoft, beklenmedik bir karar alarak Microsoft Edge'yi Chromium tabanına taşıyarak farklı kullanım sunmaya yönelik hareket etti. Chromium kod sistemi ile değiştirilen Edge bugün itibariyle ilk defa herkesin kullanımına aktif bir hale getirildi. 

Şimdilik sadece geliştiricilere özel olarak tasarlanan Edge Canary Channel ve Edge Dev Channel indirilmeye açılırken, beta sürümünün de gelecek zaman içerisinde tüm kullanıcılara geleceği bilgisi verildi. Geliştiricilere özel olarak tasarlanan bu sürümlerin henüz stabil olmadıkları ve son kullanıcıya ulaşacak sürüm ile farklılıklar gösterebileceğini hatırlatan uzmanlar, genel olarak yeni sistemin nasıl çalıştığını görmek isteyenlerin bu sürümlere göz atabilecekleri aktardılar. Yeni kod sistemi ile gelen tarayıcının kullanıcı kitlesini kısa sürede etkilemesi bekleniyor. Chromium tabanlı Edge indirmek için resmi Microsoft Edge Insider sayfasını ziyaret edebilir, Dev Channel ya da Canary Channel sürümlerini indirerek, kullanmaya başlayabilirsiniz. Kullanım açısından son derece oldukça fonksiyonel özelliklere sahip olan Chromium kod sisteminin Edge'ye gelmiş olması kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sağlayacaktır. Bu da Ege'nin kullanımını artıracak en önemli etkenlerden biri olacak gibi gözüküyor. 



PAYLAŞ