Microsoft'un Yeni Otomobil Konsepti: Windows in the Car (Video) - Haberler - indir.com

Microsoft'un Yeni Otomobil Konsepti: Windows in the Car (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Apple'ın iOS uygulamalarını araç içerisinden yönetilebilmesini sağlayan Car Play konseptinden sonra Microsoft'da bu alanda ortaya çıkardığı ve Windows uygulamalarının araç içerisinden yönetilmesini sağlayan Windows in the Car'ı duyurdu.

BUILD 2014 konferansı kapsamında yeni nesil araç içi teknoloji konseptini 'Windows and the Internet of Things' panelinde tanıttı. Windows 8 ve Windows Phone'daki kutucuklu metro yüzü temel alan konsept sayesinde kullanıcılar temel olarak, Windows Phone telefonlarında bulunan uygulamaları araba ekranına aktararak telefonlarının tüm fonksiyonlarını araba üzerinden kontrol edebilecekler.

Windows in the Car

Microsoft'un yeni konsepti olan Windows in the Car'ın arayüzü Windows 8'le aynı özelliklere sahip. Bunun yanında haritalar, radyo ve uygulama bölümlerinin de yer aldığı arayüz şu an için gerçek arabalar üzerinde test ediliyor olsa da daha çok prototipi andırıyor. Akıllı arabalar akımına yeni bir üye mi geliyor sorusunu akla getiren Windows in the Car için BUILD 2014 konferansında çekilen tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.




Windows in the Car Tanıtım Videosu


PAYLAŞ