Microsoft'un Yeni Konsolunun PS 5'den Daha Güçlü Olacağı İddia Ediliyor - Haberler - indir.com

Microsoft'un Yeni Konsolunun PS 5'den Daha Güçlü Olacağı İddia Ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 20:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Microsoft'un yeni nesil konsol konusunda yaptığı çalışmalar hakkında ortaya çıkan iddialar, Microsoft tarafından üretilecek olan konsolun Playstation 5'ten daha fonksiyonel özellikler ile donatılacağı söz konusudur. Elde edilen bilgilerin oyuncuların oyun kalitesini artıracağı yönünde. Son zamanlarda ortaya çıkan bilgilere baktığımız taktirde akıllı cihaz sektöründe yaşanan gelişmeler konsol sektöründe de aynı durumdadır. Bu gelişmeler konsol piyasası konusunda ciddi rekabet oluşturmaktadır. Konsol konusunda akla gelen ve sektörün iki önde gelen şirketi Microsoft ve Sony, bu konu hakkında ciddi bir rekabet ortamı oluşturuyor. Teknoloji devi Microsoft tarafından üretilen Xbox adlı konsollar, Sony tarafından üretilen PlayStation'larını tahttan indiremese de iki şirket arasında ciddi bir rekabet ortamı oluşturuyor. 

Sürpriz Model Sony Xperia 2 Ortaya ÇıktıSürpriz Model Sony Xperia 2 Ortaya Çıktı

Sony ve Microsoft karşı karşıya

Geçtiğimiz günlerde Sony'nin baş mimarı Mark Cerny, son günlerin en çok konuşulan konsolu PlayStation 5 hakkında çeşitli teknik özellikler ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Ortaya çıkan özellikler doğrultusunda oyuncular PlayStation hakkında ciddi bilgiler edinmiş bir an önce ürüne sahip olmak istemişlerdi. Bu durum karşısında Microsoft da harekete geçerek kendi konsolunu üretmiş olup Sony'nin karşısında yer aldı. Sony tarafından üretilen PlayStation 5, AMD’nin 7 nm üretim sürecinden geçen üçüncü nesil Ryzen CPU (Zen 2) işlemcisi doğrultusunda üretilmiştir. Bu eşsiz konsolun kendine özel bir Radeon Navi grafik işlemcisi ve ışın izleme özellikleri de mevcut olacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda söz konusu Sony konsolu, 8K görüntü kalitesi doğrultusunda gelecek. 

Yukarıda saydığımız özellikler oldukça etkileyici olarak görülse de, Seasoned Gaming şirketinin kurucusu olan Ainsley Bowden’ın ortaya attığı iddialara göre Microsoft Anaconda, rakibi Sony konsolundan daha da gelişmiş özelliklere sahip olacak. Browden'in ortaya attığı bu iddialar Microsoft içinden çeşitli kaynaklara dayanarak ortaya atılmıştır. Geçtiğimiz Aralık ayında duyurulan haberlere göre yeni özellikli iki farklı Xbox'ın geldiğini öğrenmiştik. Microsoft bu yeni nesil konsollara Lockheart ile Anaconda adını vermişti. Lockheart, mevcut Xbox One X modellerinin özelliklerine yakın kullanımı basit bit cihaz olarak gelecekken Anaconda adlı model ise, üst düzey teknoloji doğrultusunda üretilmiş bir konsol olacak ve söz konusu konsol ile ilgili ortaya atılan iddialara göre yeni nesil konsol Sony PlayStation 5'i geride bırakacak güce sahip olacak. 

Anaconda adlı konsolun özellikleri hakkında resmi bir açıklama söz konusu değildir fakat muhtemelen cihaz SSD ile gelecek. Söz konusu Anaconda adlı konsolun işlemcisi Sony'ninkine göre çok daha hızlı olacak ve çok daha fazla çekirdeğe sahip olacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda cihazın RAM'i ve grafik işlemcisi de daha güçlü olabilir. Bu özellikler halen cihazın PlayStation 5'i geride bırakmaya yetecek düzeyde değildir. Xbox One X'e baktığımızda piyanın en güçlü konsolu olarak değerlendirilse bile PS4'ün bir hayli gerisinde yer alıyor. Microsoft tarafından üretilecek olan Anaconda adlı yeni nesil konsol hakkında konsol için şu an elde edilen bilgiler sadece bu kadardır. 

 


Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!
Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?
Microsoft'tan AirPods'a Rakip GeliyorMicrosoft'tan AirPods'a Rakip Geliyor

PAYLAŞ