Microsoft'un Windows XP Desteği Bugün Sona Eriyor - Haberler - indir.com

Microsoft'un Windows XP Desteği Bugün Sona Eriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Dünya üzerinde en çok kullanılan ve en stabil şekilde çalışabilen işletim sistemi Windows XP için Microsoft tarafından sunulan 12 yıllık destek bugün itibariyle sona eriyor.

Teknoloji dünyasının ikonu haline gelmiş olan Microsoft, bugün itibariyle masaüstü işletim sistemi Windows XP'ye verdiği tüm destekleri sonlandırıyor. Bugünden itibaren artık Windows XP kullanıcıları bilgisayarlarının korunması için gerekli olan otomatik güncellemeleri alamayacakları gibi teknik yardım desteği de alamayacaklar.

Ayrıca Microsoft Security Essentials'ın da Windows XP'ye indirilmesine son verecek olan Microsoft, hali hazırda bu yazılımın yüklü olduğu bilgisayarların sınırlı bir sürede kötü amaçlı yazılımlara karşı bilgisayarları koruyacak olan imza güncellemelerinin de alınması desteğini de sonlandıracağını açıkladı.

Microsoft Windows XP

Buradan da anlaşılacağı üzere bilgisayarında Microsoft Security Essentials yazılımı kurulu olan kullanıcılar eski güncelleme imzalarıyla yetinmek zorunda kalacakları gibi bilgisayarlarının yeni tehditlere karşı korunamayacağını da belirtmekte fayda var.

Desteğin sona ermesiyle kullanıcılar elbette masaüstü bilgisayarları üzerindeki Windows XP işletim sistemini kullanmaya devam edebilecekler. Ancak güvenlik risklerini ve virüslerin yol açacağı sorunları göze alarak.

indir.com sitesi olarak halen bilgisayarlarında Windows XP sistemini kullanan kullanıcılara tavsiyemiz yeni bir Windows sürümünü hızlı bir şekilde bilgisayarlarına yükleterek kullanmaları yönünde olacak.





PAYLAŞ