Microsoft'un Sesli Asistanı Cortana iOS'a Geldi! - Haberler - indir.com

Microsoft'un Sesli Asistanı Cortana iOS'a Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-05 10:30:54
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Microsoft'un başarılı sesli asistanı Cortana, Android platformunun ardından şimdi de iOS platformunda boy gösteriyor. Beta sürecinde olan iOS için Cortana çok sayıda iOS kullanıcısının test etmesine imkan tanıyacak.

Son zamanlarda sesli asistanların popülerleşmesine sessiz kalamayan Microsoft, Cortana isimli sesli asistanı Windows işletim sistemleri için duyurmuş, Windows 10 ile birlikte de Cortana'yı Beta sürecinden çıkararak tam anlamıyla kullanıma sunmuştu.

Bundan kısa bir süre önce de sesli asistan Cortana'yı Android platformuna taşıyan Microsoft, iOS platformu için de çalışmalara başladıklarını ve yakın zamanda iOS kullanıcılarına sunacaklarını belirtmişti. Nihayet beklenen gün geldi ve Cortana iOS yüklü cihazlara giriş yaptı.

Belirli sayıda iOS kullanıcının test etme fırsatı bulacağı Beta programı için kullanıcıların ABD ve Çin'de bulunması gerekiyor. Kullanıcılar Cortana'nın iOS beta sürümünü indirdikten sonra kullanmaya başlayacak ve karşılaştıkları sorunları Microsoft'ta bildirecekler.

Cortana iOS platformu için neler sunacak? 

Kullanıcılara kusursuz bir sanal asistan hizmeti vermeyi amaçlayan Cortana, Windows ve Android platformlarında olduğu gibi web'de arama, hatırlatıcı kurma, e-mail gönderme, cihaz ayarlarına erişim gibi hizmetlerini iOS'da da sergileyecek.

Aynı zamanda Dünya Kupası, Eurovision gibi uluslararası etkinliklerde de tahminlerde bulunabilecek. Ancak Cortana'nın "Hey Cortana" komutu gibi bazı özellikleri gerekli izinler nedeniyle iOS platformunda yer almayacak. 

iOS için Cortana Beta test programına kayıt olmanız gerekiyor. Tabi bunun için ABD veya Çin'de bulunmalısınız. Daha sonra Cortana uygulamasını kullanmak için iOS yüklü cihazlarınıza Windows 10 için Phone Companio uygulamasını kurarak cihazınız ile eşleştirmeniz gerekiyor. Bu uygulama bilgisayarınızdaki verileri derleyerek bunları mobil cihazınızdaki verilerle birleştiriyor. Böylece daha verimli bir hizmet sağlanmış oluyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ