Microsoft'un satın aldığı Linkedin için 5 şirket daha yarışmış - Haberler - indir.com

Microsoft'un satın aldığı Linkedin için 5 şirket daha yarışmış

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-16 13:28:45
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Sosyal Medya

Dünya üzerinde iş hayatında olan insanların birbiriyle haberleşmesi ve sosyalleşmesi için geliştirilmiş olan profesyonel sosyal ağ Linkedin'dir. Şirket iş dünyasındaki kitleyi hedef alarak çalışmalarına bu yönde devam eder. 2002 yılında açılan sosyal paylaşım platformu, 2003 yılında aktif olarak kullanılmaya başlamıştır. Kullanıcı sayısı fazla olan sosyal platformu satın alan dünya devi Microsoft, akıllıca bir iş yaparak hedef kitlesini daha da artırmayı başarmıştır. 2013 yılına gelindiğinde Linkedin'in kullanıcı sayısı 200 milyon üzerine ulaşmayı başarmıştır.

Microsoft ve Linkedin Başlangıcı

Bilgisayar devi olan Microsoft yenilikçi ve farklı çalışmalarıyla her geçen gün alanını daha da geliştirmektedir. Dünya üzerinde her ülkede kullanılan Microsoft yollarını yine bir dünya devi olan sosyal platform alanında profesyonel olan Linkedin ile birleştirmiştir. Linkedin 200'den fazla ülke üzerinde kullanılan, iş hayatında aktif olarak bulunan insanların oluşturduğu platformdur. Çiçeği burnunda olan bu satıştan karlı çıkan her iki taraf olmuştur. Microsoft Linkedin'i 26.2 milyar dolar karşılığında satın alarak hedef kitlesini daha da artırmıştır. Görüşmeleri şubat ayında başlayan firmalar haziran 2016'da çözüme kavuşturmuştur.

Linkedin'in Microsoft'tan başka diğer talipleri

Linkedin, Microsoft ile yollarını birleştirmeden önce başak dünya devleri tarafından satın alınmak istenmiştir. Şirketin satılmasından sonra dikkat çeken diğer haber bu talipler arasında 5 ünlü şirketin olmasıdır. İşte Linkedin'i satın almak isteyen 5 şirket şunlardır:

Facebook: Dünyanın en büyük sosyal ağı olan facebook kurumsal hayattaki konumunu güçlendirmek için Linkedın'i satın almak istemiştir.

Google: Şirket hayatımızda her alanda bulunarak, çözümler sunmakta ve hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Kurumsala landa da söz sahibi olarak hedef kitlesini daha da netleştirmek isteyen Google da Linkedin'i almak isteyen şirketler arasında yer alır.

IBM: Tıpkı Linkedın gibi kurumsal alanda söz sahibi olan IBM de Linkedın ile birlikte güçlerini bileştirerek daha perçinlemek istemiştir.

Oracle: Kurumsal sektörde öncü olan şirket , markayı satın alarak kullanıcılarını artırmak istemiştir.

Salesforce: Linkedin'i satın almak için resmi olarak teklif veren şirkettir. Bu teklif kişi başı 200 dolardır. Şirket ödemeyi nakit olarak yapmayı da teklif etmiştir. Ancak Linkedin dünya devi olan Microsoft ile anlaşmaya yanaşmıştır.





PAYLAŞ