Microsoft'un kurucularından Paul Allen hayatını kaybetti - Haberler - indir.com

Microsoft'un kurucularından Paul Allen hayatını kaybetti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 12:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Microsoft kurucularından biri olan Paul Allen, 65 yaşında hayatını kaybetti. Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Allen, 2009 yılında kanser teşhisi konulmuştu. Ekim ayının başında ise kanserin geri döndüğünü açıkladı. 

Microsoft'un kurucularından Paul Allen hayatını kaybetti

1975'te Microsoft'u Bill Gates ile birlikte kuran Allen, şirketin ismini bulan kişi olarak tanınıyor. Microsoft şirketinin bir teknoloji devine dönüşmesindeki kritik anlaşmalardan birinin altında imzası bulunan Allen, teknoloji dünyasının önemli isimlerinden birisidir. Tim Paterson'ın "Hızlı ve Kirli İşletim Sistemi" isimli platformu 1980 yılında satın almasına öncülük etmiş. Şirketinin IBM'in ilk PC'leri için DOS tedarikçisi olmasının önünü açtığı biliniyor. 1982 yılına kadar tam mesaili çalışan Allen, 2000'e kadar şirketin yönetim kuruluna yer almıştı. Daha sonrasında ise özel danışman unvanıyla Microsoft bünyesinde çalışmayı sürdürdü.

Yazın eğlenerek öğrenme Microsoft’taYazın eğlenerek öğrenme Microsoft’ta

Allen'ın teknoloji ile olan ilgisi sadece Microsoft şirketi ile sınırlı kalmamıştı. ABD'de kayıtlı olarak 43 adet patenti olan mucit olarak imzası bulunuyor. Yatırım konusunda da teknoloji dünyasının önde gelen yatırımcılarından birisiydi. Burt Rutan'ın SpaceShipOne'ı destekleyen Allen, uzay alışımı şirketi Stratolaunch System'ı kurdu. Uzaya seyahat etme hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına Vulcan Aerospace adında başka bir şirket daha kurdu. Daha sonra Charter ve Ticketmaster gibi şirketlerden de hisse aldı. Yatırım şirketi Vulcan Capital birçok girişime destek sağladı.

Sadece teknoloji konusunda değil bilim konusunda da önemli girişimleri destek veren Allen, yapay zeka ve hücre bilimi gibi alanlardaki çalışmalara katkı sağladı. Paul Allen, hayatını kaybetmesinin ardından eski ve mevcut Microsoft şirketinin CEO'ları birer açıklama yayınladı. Steve Ballmer, "Paul gerçekten muhteşem, zeki ve ilham verici bir insan ve harika bir arkadaştı. Onu özleyeceğim." şeklinde açıklama yaptı.

Şuandaki Microsoft CEO'su Satya Nadella, Allen'ın topluma olan katkılarının vazgeçilmez olduğunu belirtti. Nadella büyülü ürünler ve kurumlar yaptığını söylediği ve Allen'dan çok şey öğrendiğini ve öğrendiklerinin kendisine ve Microsoft'a ilham vermeyi sürdüreceğini belirtti. Teknoloji, bilim ve uzay konusunda önemli şirketler kuran Allen, bu konularda girişimcilere destek vererek büyük işlerin ortaya çıkmasını sağlamıştır.


Microsoft, Edge dışında web tarayıcısı yüklemeye çalışanları uyaracak!Microsoft, Edge dışında web tarayıcısı yüklemeye çalışanları uyaracak!
Microsoft, tarayıcı uyarı konusunda geri adım attı!Microsoft, tarayıcı uyarı konusunda geri adım attı!
Microsoft'un Etkinlikte Duyurduğu 5 Önemli MaddeMicrosoft'un Etkinlikte Duyurduğu 5 Önemli Madde

PAYLAŞ