Microsoft'un katlanabilir cihaz patenti görüldü - Haberler - indir.com

Microsoft'un katlanabilir cihaz patenti görüldü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 14:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Sektöre yön veren isimlerden biri olan Microsoft’un da katlanabilir cihazlar üzerine planları olduğu ortaya çıktı.

Katlanabilir cihaz haberleri, bir süredir teknoloji gündeminin odaklandığı konulardan birisi. Son dönemlerde teknoloji devlerinin, 2019 yılı için katlanabilir telefon hazırlığında olduğuna dair sık sık haberler gündeme geliyor. bu tarz haberlerle ismi en çok duyulan isim ise Samsung. Samsung’un 2019 yılında bu teknolojiye sahip bir cihaz tanıtmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Fakat Samsung bu konuda yalnız olmayacak.

Biraz geçmişe gitmek gerekirse, katlanabilir cihaz patenti 2013 yılında ilk olarak başka bir teknoloji devi Microsoft ile duyulmuştu. 2013 yılından beri katlanabilir cihaz haberleri ile adından söz ettiren Microsoft, bu kez direkt katlanabilir cihaz patenti ile gündemde yer aldı.

Apple Pencil nedir?

Microsoft’un katlanabilir cihazı Andromeda, uzun süredir konuşuluyordu

Microsoft’un katlanabilir telefonu Andromeda, uzun bir süredir konuşuluyordu. Fakat şirket, telefon hakkında hiçbir zaman net bilgiler paylaşmadı. Fakat her geçen gün cihazın çıkacağına dair söylentilerin sayısı arttı. Son olarak yaşanan gelişme, cihazın çıkacağına kanıt niteliğinde oldu. Microsoft’un ismi Surface Andromeda olması planlanan katlanabilir cihazına dair patent görselleri sızdırıldı. Patentte, çift ekranlı katlanabilir bir cihaz mekanizmasının yer aldığı görülüyor. Bu patentten yola çıkarak, şirketin yakın bir zaman diliminde, katlanabilir cihazını tanıtabileceği düşünülüyor.

Patent görsellerinde cihazın yanlarında kilitleme mekanizmasının yer aldığı görülüyor. Bununla beraber, “Meet you at 5.00 PM” yazısının, telefon yarıya kadar kapalıyken de görüldüğü dikkat çekiyor. Diğer önemli özelliklerin, tanıtımla birlikte verilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ