Microsoft'un görme engelli çocuklar için geliştirdiği program; Code Jumper - Haberler - indir.com

Microsoft'un görme engelli çocuklar için geliştirdiği program; Code Jumper

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 14:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Günümüzde hemen hemen bütün şirketler sosyal sorumluluk projesi adı altında pek çok proje gerçekleştirmekte. Bazen hayvan haklarını savunan projeler gerçekleştirirken, bazen kadın haklarını savunan projeler geliştirebiliyorlar. Bu defa ise yaptığı bir proje ile görme engelliler için bir adım atan Microsoft, bir kez daha bu kişilere verdiği değeri göstermiş oldu. Geçmişe baktığımız zaman Microsoft birkaç tartışmalı işe kalkışmış olsa da, suçlanamyacağı konulardan bir tanesi de engelli kişilere olan desteği. Firma yetkilileri yaptıkları açıklama ile görme engelli çocukların programlamaların temelini öğrenmelerini sağlayan Code Jumper adını verdiği bir proje geliştirdi.

Firma birkaç ay önce sınırlı motor becerisine sahip kişilere yönelik olarak tasarlanan aynı zamanda oyunları daha rahat oynamalarına olanak sağlayan bir cihaz geliştirdi. Bu cihazın adını da Xbox Adaptive Controller olarak tanıttı. Bu cihazı tanıttıktan sonra aldığı olumlu geri dönüşler sonucunda şirket boş durmadı. Fiziksel bir programlama dili olan Code Jumper projesine kollarını sıvadı.

Microsoft Windows 7'yi sonlandırmayı çok istiyorMicrosoft Windows 7'yi sonlandırmayı çok istiyor

Peki hangi ülkelerde olacak?

Kullanıcıların farklı komutları tetiklemek ve işlevsel programlar oluşturmak amacı ile fiziksel blogların birbirine bağlanmasına izin veren Code Jumper, bu fiziksel programlama dili özelliği sayesinde nesneleri ekleyebileceğiniz pek çok komut şirket tarafından geliştiriliyor. Firma bu projeyi, görme engeli olan çocuklara kodlamanın temelini öğretmenin bir yolu olarak başlattığının altını çiziyor. Code Jumper kitleri ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Hindistan’da yaşayan görme engeli olan çocuklara başlanacak.


Microsoft, Windows 7'yi tarihe gömebilirMicrosoft, Windows 7'yi tarihe gömebilir
Microsoft, oyun dünyasına 2019'da damga vuracakMicrosoft, oyun dünyasına 2019'da damga vuracak
Microsoft 7 Yeni Öğrenci Dostu Ürününü DuyurduMicrosoft 7 Yeni Öğrenci Dostu Ürününü Duyurdu

PAYLAŞ