Microsoft'un gizemli oyun konsolu patenti ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Microsoft'un gizemli oyun konsolu patenti ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-22 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft’un gizemli bir oyun kolu için almış olduğu patent ve sertifika içerikleri ortaya çıktı. Bir Xbox oyun kolu için 2 farklı sertifika ve 1 patent alımı gerçekleştiren Microsoft, bu patentlerin hiçbirini Xbox Series X ile alakalı olmaması dikkatleri çekti. Yaşanan bu gelişme ile beraber yazılım devi Microsoft’un Series X harici bir oyun konsolu üzerinde de çalıştığı iddiaları ortaya çıkmış oldu. 2020 yılı genel olarak sıkıntılı bir dönem olarak geçse de, üretici markalar yeni ürünlerini sunmaya devam ediyorlar. Son olarak Japon devi Sony yeni oyun konsolu PlayStation 5’in tanıtımını gerçekleştirmişti. Hem Sony hem de Microsoft yılın sonuna doğru yeni oyun konsollarını satışa sunacaklarını duyurdu. Şimdi ise Microsoft cephesinden yeni bir oyun konsolu için girişimlerin olduğu iddia ediliyor.

Bir süre önce de Microsoft’un Xbox Series X konsolu haricinde ikinci bir oyun konsolu üzerinde daha çalıştığı ortaya çıkmıştı. Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Xbox Series S olarak adlandırılması beklenen bu yeni konsol hakkında henüz bilgi bulunmuyor.

Haziran Xbox Gamepass oyunları belli olduHaziran Xbox Gamepass oyunları belli oldu

Microsoft yeni oyun kolu patenti aldı

Microsoft’un almış olduğu bu yeni sertifika ve patent ile beraber yeni bir konsol üzerinde çalışıldığı düşüncelerini güçlendiriyor. Şirket almış olduğu patentleri Xbox Series X ile ilişkilendirmiyor. Öyle ki patent ve sertifikalarda cihaz ismi “Xbox 2020 Controller” şeklinde geçiyor. Microsoft, söz konusu oyun kolunun 2020 model Xbos’ta kullanılacağını belirtse de, hangi modelde yer alacağını net olarak belirtmiyor. Xbox 2020 Controller cihazının Bluetooth desteğine sahip olacağı gözüküyor. 1914 model koduna sahip olan bu cihazın Xbox 2020 Controller olarak adlandırıldığı net olarak gözüküyor.

Microsoft tarafından ABD Federal İletişim Kurumu’ndan alınan sertifikaya göre “Xbox 2020 Controller” ibaresi gözüküyor. Belgelerde bulunan detaylara baktığımızda ise sertifikalandırılan ürünün model kodunun 1914 olduğunu görüyoruz. Bu durum ise Microsoft’un FCC sertifikasının Bluetooth SIG sertifikası alan cihazla aynı olduğu gözüküyor. Fakat bu patentinde hangi Xbox için alındığı belirtilmiyor. Şirketten yeni bir Xbox konsolu beklenirken, bakalım ilerleyen dönemlerde böyle bir hamle olacak mı göreceğiz.


Microsoft bu sene birden falaz Xbox modeli tanıtabilirMicrosoft bu sene birden falaz Xbox modeli tanıtabilir
Xbox Series X için Smart Delivery oyunları belli olduXbox Series X için Smart Delivery oyunları belli oldu

PAYLAŞ