Microsoft'un Bethesda Avrupa komisyonu tarafından incelemeye alındı - Haberler - indir.com

Microsoft'un Bethesda Avrupa komisyonu tarafından incelemeye alındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-02 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının son zamanlarda en çok konuşulan konularının başında Microsoft'un Bethesda'yı satın alması geliyor. Konuyla ilgili olarak Avrupa Komisyonu tarafından incelemeler başladı. Karar 5 Mart tarihinde açıklığa kavuşacak. 

2020 yılında oyun dünyası birbirinden farklı şaşırtıcı olaya şahit oldu. Bu olaylar oldukça büyük tepkilerle karşılaştı. Bunun yanı sıra Microsoft'un sürpriz satın alımı bu olayların arasında en çok şok eden olaylardan biri oldu. 2020 yılının Eylül ayı içerisinde Microsoft, Bethesda'nın bağlı olduğu şirket ZeniMax'ı 7.5 milyar dolara satın alacağını dile getirmişti. Satın alma işlemi resmi olarak gerçekleşmek üzere ancak konuyla ilgili son bir pürüz kaldı. 

Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyorMicrosoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor

29 Ocak'ta Avrupa Komisyonu'na başvuruda bulunan ve satın alımın gerçekleşmesi için onay isteyen Microsoft, şu an için AB antitröst düzenleyicileri tarafından kontrol edilebiliyor. Avrupa Komisyonu yasalara aykırı bir şekilde olup olmadığını kontrol edecek ve 5 Mart'ta kararını açıklayacak. Avrupa Komisyonu ya satın alım işlemine onat verecek ve satın alım gerçekleşecek ya da olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatarak konunun detaylarını tam olarak inceleyecek. 5 Mart tarihinin değişken olduğunu da belirtmek gerekir. Fakat eğer olumsuz bir durum yaşanmazsa ve satın alım işlemleri gerçekleşirse, oyun dünyasının en büyük satın alımlarından biri olacağını söylemek mümkündür. Bu olayın sonucunda Arkane, Besthesda, id Software, Machinegames, Tango Gameworks ve Zenimax Online Studios; Microsoft'un bir parçası haline gelecek. Microsoft bu şekilde oyun dünyasında da etkili yer alacak. 


Microsoft Edge kullanıcılarının gizliliğini koruyacak bir özellik yayımladıMicrosoft Edge kullanıcılarının gizliliğini koruyacak bir özellik yayımladı
Sony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladıSony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladı
Microsoft'un oyun geliri 5 milyar doları aştıMicrosoft'un oyun geliri 5 milyar doları aştı

PAYLAŞ