Microsoft'tun güvenlik konusunda kullanıcıların şüphe duymayacağı 5 özellik - Haberler - indir.com

Microsoft'tun güvenlik konusunda kullanıcıların şüphe duymayacağı 5 özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-13 09:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

43 sene önce kurulan Microsoft, teknoloji sektöründe lider olma konumunu koruyor. Tüm dünyada bilgisayar kullanan insanların %88,4'ü Microsoft'un işletim sistemi olan Windows'u kullanıyor ve teknoloji çağı olan 2018 yılını düşünecek olursak bu oran çok sayıda Windows'un kurulu olduğu anlamına geliyor. fakat bu oranların olmasına rağmen zaman içerisinde güvenlik konusunda yeterince başarılı olmadığı hakkında kullanıcılar tarafından eleştiri alıyor.

İşin özünde ise macOS'un ve bazı alternatif işletim sistemlerinin güvenlik konusunda takındıkları iddialı tavırları Microsoft'u böyle bir zan altında bırakıyor diyebilirim. Ancak böyle bir iddia doğru değil. Neden diye soracak olursanız Microsoft her konuda olduğu gibi güvenlik konusunda da her daim kendini yeniliyor. Kullanıcılarını daha mutlu etmek için ise zaman zaman alternatif önlemler alıyor. Bugün ise haberimizde siz değerli okurlarımızla Microsoft'un güvenlik için aldığı 5 önlemi sizler için paylaşacağım.

Windows Defender

Windows'un ilk sürümlerinden biri olan Windows Defender, yerleşik antivirüs programına sahip sahip olmadığından ötürü birçok tehdide karşı savunmasızdı. Bu durumda kullanıclartarafından büyük bir tepki ile karşılanıyordu. Fakat Microsoft bu konuda kullanıcıların şikayetlerini dikkate alarak önce ücretsiz arkasından da bir antivirüs programı yayınladı. Ardından ise Microsoft Security Essentials'ı doğrudan programa entegre ederek istenilen tam korumayı mevcut hale getirdi.

Windows Hello

Oturum açma güvenliğini sağlamak isteyen ve aynı zamanda hesaplarda gizlilik ihlallerini önlemek isteyen Microsoft, Windows 10 ile beraber Windows Hello özelliğini geliştirdi. Windows Hello özelliği ile beraber parola kullanmaya gerek kalmaksızın geliştirilen yapay zeka sayesinde yüz tanıma sistemi ile oturum açmak mümkün oldu. Aynı şekilde parmak iziniz ile de sisteme giriş yapabilmek mümkün. Bu özellik sayesinde Microsoft hesaplarınız en iyi şekilde korunmuş oluyor.

Makine Öğrenimi ve Sosyal Güvenlik

Bu yöntemi ilk defa duyan okurlarımız için açıklıyorum, sosyal mühendislik en basit anlamı ile kişilere özel gizli kalması gereken bilgilerini paylaşmaya ikna ederek hassas bilgilerin elde elde edilmesine dayalı bir yöntem diyebilirim. Örneğin müşterisi olduğunuz bir bankadan mail geldi sandığınız tüm detayları ile beraber bankanızı başarılı bir şekilde taklit emiş olan bir mail, sizden kritik bilgileri almaya yetecektir. Fakat Microsoft'un geliştirdiği Windows Defender özelliği sayesinde bu tür tehditlere karşı bilgisayarınız korunuyor ve size güvenli bir ortam sunuyor.

Dijital Suçlar Birimi

Microsoft'un güvenlik konusunda yaptığı yatırım bireysel olarak cihazlar üzerinden koruma sağlamak değil. Aynı şekilde dijital suçların önüne geçmek ve bu suç örgütlerini araştırmak için birde kendi kurduğu devasa bir ekibi var. Kurulan ekip 30 farklı ülkeden avukat, araştırmacı, veri bilimcisi, mühendis, analist ve iş uzmanları tarafından yürütülen çalışma dijital ortamdaki suç örgütleri ile mücadele ediyor.

Microsoft Edge Güvenliği

Internet Explorer'ın tarayıcılar arasında bir hayli geride kalması sonucu Microsoft, kendi tarayıcısı olan Microsoft Edge'yi geliştirdi. Geliştirilen Microsoft Edge'nin ise en büyük iddiası olan güvenlik sorunları konusunun artık yaşanmayacağı olmasıydı. Windows'un giderilen güvenlik sıkıntıları sayesinde Microsoft Edge'de güvenilir hale geldi.  





PAYLAŞ