Microsoft'tan yeni Xbox Live hamlesi - Haberler - indir.com

Microsoft'tan yeni Xbox Live hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-30 21:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Corona salgını nedeniyle milyonlarca insanın eve kapanması, sosyal medyalarla birlikte oyun platformlarının da kullanımını ciddi bir oranda arttırmış durumda. Kullanıcı sayısıyla baş edemeyen Microsoft Xbox Live oyunları için Sony’le benzer bir hamle izleyecek.

2020 yılının neredeyse tüm gündemi haline gelen Corona virüsü dünyada pek çok şeye etki etti. Başta sağlık olmak üzere, teknoloji ve üretim sektörüne ciddi bir darbe indiren salgının sonucu olarak evlerine kapanan insanlar video oyun platformlarına yüklenince, altyapılar zorlanmaya başladı. İnsanların evde kalması için pek çok platformunda sevilen oyunları ücretsiz olarak kullanıma sunması platformlara daha fazla yüklenilmesine neden oldu. Xbox oyuncu saysında ciddi bir artışla karşılaşan Microsof’ta artan talepler nedeniyle değişiklik yapacağını açıkladı.

Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!

Xbox Live Gold Mart 2020 oyunları belli oldu

Microsoft hizmetlerine artan talep karşısında kullanıcıları performans açısından kullanımlarına yönelik hangi hizmetin öncelikli olacağı konusunda karar verebilmek adına bazı kriterler belirleyeceğinin altını çizdi.

Microsoft aşırı yoğunluk nedeniyle bazı özellikleri kısıtlayacak

Microsoft şuanda yoğunluğunun büyük bir kısmını bulut hizmetlerindeki artan yoğunluğu karşılamaya vermiş durumda. Yazılım devinin bulut bilişim sistemi olan Microsoft Azure, uzaktan çalışan ve evde daha keyifli zaman geçirmek içi oyun oynayan kullanıcılar tarafından yoğun bir talep almaya başlamış durumda.

Artan talepler doğrultusunda hiçbir kullanıcısını mağdur etmek istemediğinin altını çizen Microsoft, yeni yapacağı düzenlemelerle birlikte bulut hizmetlerindeki yüzde 755’lik artışa yönelik yeni çözümler getireceğini duyurdu.

“Teams kullanımında çok önemli bir artış gördük ve şu anda günlük 44 milyondan fazla kullanıcımız var. Bu kullanıcılar, tek bir hafta içinde günde 900 milyondan fazla toplantı ve görüşme yaptı.” Sözleyile platformun ciddi bir talep gördüğünü aktaran Microsoft  Windows Sanal Masaüstü kullanımının da üç kattan fazla artığını belirtti. Artan talepleri karşılamak adına yeni çözümleri gözden geçiren şirket, Xbox Live da dahil olmak üzere bazı hizmetlerinde küçük değişiklikler yapmaya karar verdi.

Xbox Live’da yapılacak olan değişikliklerle birlikte oyunların arka plan yükleme yetenekleri geçici bir süreliğine kapatıldı. Şirket bu hamlesiyle Xbox Live’a özel yeni oyun oynama özelliğini de devre dışı bırakmış oldu.


Microsoft bulut hizmetlerindeki yükü yönetebilmek için yeni strateji belirlediMicrosoft bulut hizmetlerindeki yükü yönetebilmek için yeni strateji belirledi
Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!

PAYLAŞ