Microsoft'tan Yeni Web Tarayıcısı: Spartan - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Yeni Web Tarayıcısı: Spartan

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Geçen Eylül ayında yeni işletim sistemi Windows 10'u duyuran Microsoft, yeni bir web tarayıcısını piyasaya sunmayı planlıyor. ''Spartan'' kod adlı bu tarayıcı Internet Explorer 12'nin yerini alacak ve çok yakında özel bir lansmanla tanıtılacak.

Microsoft piyasaya yeni bir web tarayıcısı sunmaya hazırlanıyor. Chakra JavaScript ve Trident rendering motorları kullanılarak geliştirildiği belirtilen tarayıcı Spartan, deneyim ve görüntü itibarıyla Google Chrome ile Mozilla Firefox'a çok benzeyecek. Ayrıca Spartan'ın diğer tarayıcılarda kullanılan popüler eklentileri destekleyeceği de belirtiliyor.

İlk bakışta akla acaba 'Microsoft, Internet Explorer ile yolları mı ayırıyor?' sorusu geliyor. Aslında Microsoft, Internet Explorer ile yolları ayırmıyor. Windows 10'un masaüstü versiyonununda hem Spartan hem de IE 11'in yer alacak.

IE 11, Windows 10'da uyumluluk desteği sağlayacak. Spartan ise Windows 10'un hem masaüstü hem de mobil versiyonunda yer alacak. 21 Ocak 2015 tarihinde düzenlenecek olan Windows 10 etkinliğinde Microsoft'un, 'Spartan' için de bir lansman yapmasına muhtemel gözüyle bakılıyor.





PAYLAŞ