Microsoft'tan yeni kablosuz kulaklık patenti - Haberler - indir.com

Microsoft'tan yeni kablosuz kulaklık patenti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 09:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kablosuz kulaklık piyasasındaki yarışa, Surface Earbuds ile katılan Microsoft, bir sonraki nesil için daha şimdiden çalışmaya başlamış görünüyor. Henüz bu konuda bir sızıntı olmasa da firmanın almış olduğu ilginç patent, kablosuz kulaklıklar için yeni olanaklar ortaya çıkarabilir.

Microsoft kablosuz kulaklık patenti nasıl özellikler getirecek

Surface Earbuds ile tasarımsal anlamda eleştiriler alan firma, kullanım bakımından ise iyi bir deneyim sunuyor gibi görünüyor. Kullanıcı deneyimi ve güvenliği artırmak isteyen Microsoft ise parmak izi koruması patenti ile karşımıza çıktı.

Sahte mahkeme kararı yayımlayan hackerlar Microsoft 365 kullanıcılarının bilgilerini çaldıSahte mahkeme kararı yayımlayan hackerlar Microsoft 365 kullanıcılarının bilgilerini çaldı

Bu koruma teknolojisi kimi zaman eleştiriliyor olsa da ve yeterince kullanışlı bulunmasa da hali hazırda en iyi kişisel korumalardan biri. Microsoft ise kablosuz kulaklığa dokunarak gerçekleştirilen müzik açma ve kapama vb. işlevlerden ilham alarak bir parmak izi sensörü hazırlıyor.

Patente göre kullanıcı, kulaklığı açabilmek için parmak izi korumasını kullanabilecek. Basit gibi görünüyor olsa da kablosuz kulaklıklar için halihazırda etkin bir hırsızlık koruması bulunmuyor. Yine bu koruma sayesinde akıllı telefonun kulaklık üzerinden açılması ya da Microsoft hesabınızın da bu yolla açılması da planlanıyor. Patentin tam anlamı ile detayları ortaya çıkmış değil. Fakat bu diğer firmaların da benzer bir koruma getirmesinin yolunu açabilir.

Surface Earbuds, daha ilk görüntüleri ortaya çıktı günden bu yana tasarımı ile eleştiriliyor. Aslında tam anlamı ile Microsoft tasarım çizgisini yansıtan kablosuz kulaklık, büyük bir yuvarlak biçiminde. Teknik açıdan bakıldığı zaman rakiplerinden geride kalmayan kulaklığın yine de satış manasında çok başarılı olmadığını da hatırlatmak gerekir.



PAYLAŞ