Microsoft'tan Yeni HomeHub PC'ler Geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Yeni HomeHub PC'ler Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-11 10:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son zamanlarda bilgisayar piyasasında, pratik kullanıma yönelik yeni ürünler ve gelişimler görmeye başladık. İşte bunlardan birisi olan ve Microsoft'a ait yeni hepsi bir arada PC modelleri ile akıllı hoparlör yükselişinin önüne geçmesi düşünülüyor. The Verge kaynaklı görüntülere ve bilgilere göre şirket yeni Windows 10 HomeHub isimli bir ürün tasarlama aşamasında. İlk olarak hatırlarsak, geçtiğimiz senenin son zamanlarına doğru piyasaya sızan HomeHub hakkında Windows 10'un kilit ekranının genişletilmiş bir versiyonu olacağı ifade ediliyordu. Bu yeni ürün ayrıca Cortana aracılığı ile sesli kontrollere de imkan sağlayacak ve diğer Windows kilit ekranlarına göre daha kapsamlı bilgileri kilit ekranından sunabilecek.

Yeni HomeHub ürünü ev odaklı kullanıma yönetilik bir hepsi bir arada bilgisayar olarak düşünülüyor. İş ortakları ile üretilen bu model sahip olduğu özellikler ile daha çok mutfak ve oturma odası gibi alanlarda kullanılması uygun görülüyor. Diğer yandan kaynaklar tarafından belirtilene göre Windows 10 HomeHub'ın çalışması için özelliklerin tam bir PC olmaları gerektiği ifade ediliyor. Microsoft'un hedefi olan hepsi bir arada monitör bilgisayarlar, tablet ve dizüstü bilgisayarlar gibi cihazları tekrardan evlere sokmak isteniyor. Ayrıca bu ürün ile beraber Skype aracılığı ile sesli görüşmeler yapma gibi desteklerde sağlanıyor.

Microsoft'un söz konusu bu ev odaklı ürünlerin Windows 10'un eylül ayı sonbahar güncellemesi ile beraber yeni cihazlarını da duyurması bekleniyor. Microsoft'un arkasında ise Lenovo ve HP gibi şirketlerde akıllı ev ürünleri adı altında yeni monitör bilgisayarlarını yıl sonuna yetiştirmek istiyor. Son zamanlarda Amazon gibi şirketlerinde bu işlere girişmesinden sonra, artık evlerde bulunan ürünlerin daha pratik ve akıllı olarak adlandırılan versiyonlarını yakın zamanlarda her yerde görebiliriz. Cihaz hakkında daha fazla detaya yakın zamanda düzenlenecek olan etkinlik ile bilgi sahibi olacağız.





PAYLAŞ