Microsoft'tan Xbox Series X hakkında oyun ve Kinect odaklı açıklamalar yapıldı - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Xbox Series X hakkında oyun ve Kinect odaklı açıklamalar yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, yeni nesil oyun konsolu olan Xbox Series X öncesinde Xbox One X ve Xbox One S All-Digital Edition için üretime ara verme kararı aldı. Xbox Series X bildiğiniz üzere yıl sonunda geliyor ve yüksek ihtimalle artık üretim aşamasında yer alıyor. İşte bu bağlamda ise çok da sürpriz olmayan bir adım atan Microsoft, Xbox One X ve Xbox One S All-Digital Edition için belirtildiği üzere üretimi durdurma kararı verildi. Şirket fiziksel disk sürücülü Xbox One S‘in ise bir süre daha üretimde kalacağını dile getirdi.

Şirket haklı olarak şu an tüm üretim gücünü çıktığında oldukça talep görecek gibi duran Series X'e kaydırıyor. Sony’nin de PS5 üretimini arttığı haberleri geliyor ve çünkü yeni nesil konsollar şu an beklenenden çok ilgi çekiyor.

Xbox Series X'in ucuz versiyonu gelebilirXbox Series X'in ucuz versiyonu gelebilir

Xbox Series X hakkında neler biliniyor

Söz konusu bu konsol her biri 3.8 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli özel 7 nm AMD Zen 2 işlemci ve toplam 12 teraflops AMD RNDA 2 GPU yani ekran kartı üzerine kuruluyor. 16 GB GDDR6 bellek kullanan (Firmalara 13,5 GB) konsol, kullanıcılarına oldukça hızlı bir kullanım suna 1TB boyutunda özel NVME SSD depolama birimine sahip. 4K UHD Blu-Ray bir optik sürücü barındıran ve dahili depolaması arkaya takılan 1 TB harici kart ile artırılabilen konsol, inanılmaz ışık / gölge detayları sunan Ray Tracing desteğine de sahip ve ses konusunda da ciddi özellikler ile yolda bulunuyor. 


Xbox Series X için Smart Delivery oyunları belli olduXbox Series X için Smart Delivery oyunları belli oldu
Xbox Series X 60 oyunculara ücretsiz tanıtımlar sunacakXbox Series X 60 oyunculara ücretsiz tanıtımlar sunacak
Xbox Series X oyunlarının tanıtım tarihi resmi olarak açıklandıXbox Series X oyunlarının tanıtım tarihi resmi olarak açıklandı

PAYLAŞ