Microsoft'tan Windows Phone İtirafı Geldi - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Windows Phone İtirafı Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-10 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonların sıkı bir rekabeti devam ederken, rekabetin bir hayli gerisinde kalan Windows Phone ailesi için ise çanlar çalmaya başlıyor. Microsoft cephesinden gelen yeni bilgiler doğrultusunda ise Windows Phone'un sonunun geldiğine dair bazı söylentiler başlamış durumda. Microsoft'tan Joe Belfiore tarafından atılar tweetler Windows Phone'nun sonunun geldiğini gösteriyor. Pazardaki rekabete bakacak olursak özellikle son yıllarda bir hayli yükselen bu yarışta Windows Phone ciddi anlamda geride kalmış durumda.

Kullanıcı sayısıda bir hayli azalan telefonun kullanım oranı ise giderek düşmeye devam ediyor. Özellikle satışlartaki ciddi düşüşler ise uzun zamandır belli oluyordu. Windows Phone serisinin bu kötü gidişatı devam ederken cihazın severleri ise Microsoft'un yeni özellikler ile cihazları geliştirmesini istiyor. Ancak uzun süre süren çabaların netice vermemesinden ötürü Microsoft tam anlamıyla bu cihazdan vazgeçmişe benziyor. Joe Belfiore tarafından Twitter paylaşımlarına bakıldığında Windows 10 Mobile için yeni özellikler geliştirilmeyecek ve yeni Windows Phone donanımlarınıda artık görmeyeceğiz.

Microsoft görünüşe göre Windows 10 Mobile desteğini sürdürecek ve sadece güvenlik güncellemeleri ile hata düzeltmeleri yayınlayacak. Ancak Windows Phone'un gelişimi tamamen bunlarla sınırlı kalmayacak. Geçtiğimiz haftalarda Bill Gates tarafından bir Android cihaza geçildiği ortaya çıkmıştı. Bakalım bu durum sonrasında Microsoft'un Windows Phone serisi için izleyeceği politikada bir değişiklik olacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ