Microsoft’tan Windows 10X açıklaması - Haberler - indir.com

Microsoft’tan Windows 10X açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft tarafından 2019 sonunda gerçekleştirilen büyük Surface etkinliği kapsamında Windows 10X işletim sistemi sürümü tanıtılmıştı. Şimdi ise şirketten söz konusu bu işletim sistemi için önemli açıklamalar yapıldı. Microsoft’un bir süredir gündemde olan ve Windows 10’un yerini alamayacak işletim sistemi Windows 10X, direkt olarak çift ekranlı bilgisayarlara yönelik tanıtılmıştı. Yeni nesil dokunmatik ekrana sahip bilgisayarlar için dikkat çeken 10X sürümü, çift ekranlı cihazlara odaklandığı için aynı anda yan yana iki farklı uygulamayı açabilecek şekilde tasarlandı. Daha sonra şirket bu odağını değiştirdiğini ve Windows 10X’i standart tek parça ekrana sahip bilgisayarlar için de özelleştirmeye başladığı konuları gündeme geldi. Tam bu noktada yapılan resmi açıklama ile durum resmileşmiş oldu. Şirketin önemli isimlerinden olan Panos Panay, işletim sistemini şu an için tek ekranlı cihazlar için odaklandıklarını ifade etti.

Microsoft 10X tek ekranlı cihazlara da geliyor

Windows 10'da tespit edilen kritik güvenlik hatası için yama yayınlandıWindows 10'da tespit edilen kritik güvenlik hatası için yama yayınlandı

İlk etapta çift ekranlı değil tek ekranlı için kullanıma sunulacağı belirtilen bu işletim sistemi, bu sayede çok daha geniş bir kitleye hitap etmiş olacak. Hali hazırda milyonlarca kişi tek ekranlı cihaz kullanırken, diğer yandan tek ekranlı cihazlar olası yeni nesil ekranlılardan daha fazla satış rakamlarına ulaşma potansiyeline de sahip durumda. Bir süre önce Windows 10X işletim sisteme sahip çift ekranlı cihazların Dell, Asus, HP ve Lenovo gibi üreticilerden 2020 yılı içerisinde geleceği söylenmişti.

Daha sonra ise bu durumun gerçek olmadığı ortay açıktı. Ancak gelen yeni bilgilere göre 2020’de çıkışın büyük üreticiler ile gerçekleşmesi bekleniyor. Tek ekranlı cihazlar için özel bir geliştirme süreci gerekmiyor. Bu noktada sürecin 2021 yılına kalmaması bekleniyor. Bakalım Windows 10X işletim sistemi pazarda ne gibi fark yaratacak göreceğiz.


Yeni Windows Sanal Masaüstü'nün özelliklerini yayınlandıYeni Windows Sanal Masaüstü'nün özelliklerini yayınlandı
Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır?Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır?

PAYLAŞ