Microsoft'tan şaşırtan Android açıklaması - Haberler - indir.com

Microsoft'tan şaşırtan Android açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-22 22:04:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Microsoft tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Surface etkinliği ile beraber Android işletim sistemine sahip yeni bir Surface Duo adlı akıllı telefon modeli tanıtmıştı. Söz konusu bu yeni model için konuşan Microsoft donanım ürün sorumlusu Panos Panay, Android işletim sisteminin Surface Duo modeli için en iyi seçim olduğunu ifade etti. Windows Mobile işletim sisteminin geçmiş dönemdeki kötü durumu için Android’in üstünlüğünü açık bir şekilde kabul etti. Bu noktada şirket mobil işletim sisteminin de şansını bir kez daha zorlamayacakken, yazılım devi Microsoft’un artık Android’i tercih edeceği belli oluyor. Özellikle iOS ve Android cephesindeki uygulama zenginliği ve diğer etmenler sonrasında bu isimlere rakip olarak çıkamayacağı da açık bir şekilde gözüküyor.

Microsoft’tan Android Açıklaması

Microsoft Surface Değişime GidiyorMicrosoft Surface Değişime Gidiyor

Microsoft’un yeni Android sisteme sahip Surface Duo modelini hatırlayacak olursak ise katlanabilir ekran yerine model çift 5.6 inçlik bir ekran ile geliyor. 360 derece menteşe sistemi kullanılan bu modelde ekranlar tam tersine bir şekilde katlanıyor ve iki ekranda aynı anda farklı uygulamalar açılabiliyor. Yatay modda ise ikinci ekranın klavye olabilme yeteneği bulunuyor. Bu modelin işlemci gücü tarafında ise Snadpragon 855 kullanılmış durumda.

Microsoft Surface Duo, performans tarafında çok fazla iddiası yer almasa da, tasarım detayı ile modelin ön plana çıkması bekleniyor. Donanım tarafında da henüz geliştirilmesi sürdürülen bu modelin tam anlamıyla hazır olmadığı biliniyor.


Microsoft’tan çok garip kablosuz kulaklık: Surface EarbudsMicrosoft’tan çok garip kablosuz kulaklık: Surface Earbuds
Çift ekranlı Android akıllı telefon Microsoft Surface Duo karşınızdaÇift ekranlı Android akıllı telefon Microsoft Surface Duo karşınızda

PAYLAŞ