Microsoft'tan Maxime Rastello açıklaması - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Maxime Rastello açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-03 15:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

ABD’li teknoloji devi Microsoft’un İsviçre’deki faaliyetlerinden sorumlu Fransız üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Maxime Rastello, İzmir depremiyle yaptığı tepki çeken “Hak ettiniz” paylaşımının ardından özür mesajı yayınlamıştı. Microsoft yeni bir açıklama yaparak bu Maxime Rastello isimli şahsın hiçbir zaman Microsoft çalışanı olmadığını açıkladı!

Microsoft’tan Maxime Rastello açıklaması!

Geçtiğimiz cuma günü İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin yaraları hala hız kesmeden sarılmaya devam ediyor. Enkaz altında kalanların kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ülkece bu doğal afetin etkilerini en aza indirmeye çalışırken, Microsoft’un Fransız üst düzey yöneticisi Maxime Rastello“Karma is bitch” (Hak ettiniz) mesajıyla Instagram’da hikaye paylaşmıştı.

Microsoft yöneticisinden İzmir depremi hakkında ağzına alınmayacak sözlerMicrosoft yöneticisinden İzmir depremi hakkında ağzına alınmayacak sözler

Sosyal medyada bu olayın yayılması ve geniş kitlelerce tepki toplayan ve çığ gibi büyüyen bu olay sonrası Maxime Rastello, Türk halkından özür dileyerek yeni bir mesaj paylaştı. Yazılan mesaj şu şekilde:

 Türk toplumundan ve özellikle bu korkunç depremin kurbanlarından özür dilerim. Paylaşımım berbat, niyetim asla kurbanları hedef almak değildi.

İzmir’de yaşanan depremle ilgili paylaşım yapan kişi Microsoft çalışanı değildir ve hiçbir zaman olmamıştır. Yaptığı paylaşım nedeniyle, MVP programıyla olan ilişkisine son verilmiştir. Tüm iyi dileklerimizi İzmir depreminden etkilenen vatandaşlarımıza gönderiyoruz. — Microsoft Türkiye (@MicrosoftTR) November 2, 2020

Bu olayın ardından Microsoft’tan açıklama geldi;

İzmir depremiyle ilgili paylaşımıyla gündeme gelen kişi, Microsoft çalışanı değildir ve hiçbir zaman olmamıştır. Sözleşme ihlali olduğu açıkça görülen şartlar nedeniyle, kendisinin MVP programıyla tüm ilişkisi kesilmiştir.





PAYLAŞ