Microsoft’tan görme engellilere destek: Fotoğraflar dokunarak görülecek! - Haberler - indir.com

Microsoft’tan görme engellilere destek: Fotoğraflar dokunarak görülecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 16:32:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından yapılan yeni tanıtımda, yapay zeka uygulaması sayesinde görme engellilerin görsellerle ilgili sorun yaşamayacağı belirtildi. İşte konuyla ilgili detaylar. 

Microsoft, yeni Office uygulamasını sundu

Windows Lite ile Microsoft yeni alanları hedefliyor!Windows Lite ile Microsoft yeni alanları hedefliyor!

Yazılım alanında dünya devi olarak büyük bir güce sahip olan Microsoft, yeni projesi ile görme engelli vatandaşlara destek verecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda yapay zeka desteği bulunan uygulama sayesinde fotoğrafların ve görüntülerin görme engelliler tarafından kolay bir şekilde anlaşılacağı belirtilirken, sesli komuta sahip olan uygulama, ekrandaki nesneleri ve olayları kullanıcılara aktaracak.

Seeing AI geliştirildi!

Microsoft geliştirdiği uygulama için Seeing AI ismini uygun gördü. Görme engelli vatandaşların yanı sıra görme noktasında sorun yaşayan herkesin yararlanabileceği bu uygulama, görselleri sesli verilere dönüştürecek. Fotoğraflara dokunarak kişilerin bilgi alması mümkün olduğu gibi bu durum kişilerin çevreden yardım almasını da büyük ölçüde azaltacak.

Uygulamanın makine öğrenme teknolojisi desteği alması, aynı zamanda geliştirmeleri ve öğrenebilir yapısını da destekleyecek.  Microsoft tarafından yayınlanan basın açıklamasında "Bu yeni özellik, kullanıcıların görüntüdeki nesnelerin açıklamasını ve nesnelerin aralarındaki mekana bağlı ilişkiyi işitmek için dokunmatik ekrandaki bir görüntüye dokunmalarını sağlıyor. Bu uygulama, insanların fiziksel görünümünü tanımlayabilecek ve hatta ruh hallerini tahmin edebilecek kadar güçlü" denilerek konuyla ilgili detaylar aktarıldı. Uygulama üstelik yüzme tanıma sistemine de sahip. Böylece kişiler çevresindeki kişilerin fotoğraflarını çekerek kendi güvenliklerini de sağlayabilecek. 

Microsoft Office'i Ücretsiz Kullanmanın 6 Yolu


İlgili uygulamalar
Microsoft’tan sürpriz: Windows 10 hesap makinesini Github'da yayınladıMicrosoft’tan sürpriz: Windows 10 hesap makinesini Github'da yayınladı

PAYLAŞ