Microsoft'tan Foursquare'e Stratejik Yatırım - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Foursquare'e Stratejik Yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Dünya üzerinde popüler olarak milyonlarca kişi tarafından kullanılan New York merkezli yer bildirim uygulaması Foursquare'e, Microsoft tarafından 15 milyon dolarlık stratejik yatırım yapıldı.

2013 yılı sonunda seri D yatırımı olarak 35 milyon dolarlık bir yatırım daha alan Foursquare, Microsoft'tan almış olduğu bu yatırım sonrasında 650 milyon dolarlık olan tahmini değerleme rakamı ile mali yapısını daha da güçlü bir hale getirmiş oldu. 

Yapılan bu stratejik yatırım ilk olarak Wall Street Journal'da yayınlanan ve Foursquare CEO'su Dennis Crowley'in verdiği röportajdan hemen sonra duyulmaya başlandı. Yatırımın, Microsoft ile yapılmış uzun süreli bir anlaşma olduğunu değerlendiren Crowley, bu anlaşmanın Foursquare datalarının, Microsoft'un işletim sistemi ile Bing arama motorunda kullanılmasını içerdiğini de açıklaması ile birlikte aktardı.

Yapılan bu anlaşmadan anladığımız kadarıyla bundan sonra Microsoft, Foursquare datalarını kullanabileceği gibi Bing arama motoru sonuçlarında ve Bing haritalarda, Foursquare üzerinden gelecek olan mekanlar ile ilgili bilgileri direkt olarak yine Foursquare üzerinden alabilecek.

Popüler yer bildirim uygulaması Foursquare'i mobil cihazınızda kullanmak için aşağıda bulunan bağlantılardan size uygun olanına tıklayarak, cihazınıza yükleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ