Microsoft'tan Çince çeviri yapan yapay zeka! - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Çince çeviri yapan yapay zeka!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-15 13:40:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Dünya üzerinde öğrenmesi ve konuşması en zor dillerden olan Çinceyi bir çeviri sitesinden kolaylıkla çeviremezsiniz. Ortaya oldukça anlamsız ve bozuk cümle kalıpları çıkacaktır. Bu kadar zor olan bir dili yalnızca başarılı bir çevirmen yoluyla dilinize çevirmeniz mümkün olabilir. Ancak bu konuda Microsoft'un yeni bir iddiası var. Görünüşe bakılırsa Microsoft iyi derecede çeviri yapabilen bir yapay zeka üretmiş ve bu yapay zeka Çinceyi dahi harika bir şekilde çevirebiliyor.

Microsoft, geleneksel çeviri tekniğini (istatistiksel makine çevirisi) kullanmaktan ziyade, insan davranışlarını daha yakından taklit eden derin sinir ağlarını kullanmış. Microsoft, yapay zekanın çeviriyi ne kadar iyi yaptığını ölçmek için tersine çevirdiği bir ikili öğrenme sistemi kullanmış. Şirket ayrıca Çincede İngilizceye iş için eğitim örnekleri artırmak için farklı bir metot geliştirdi.

Microsoft tarafından yapılan açıklama kısa bir zaman içinde kullanıma gireceği yönünde değil. Henüz test aşamasında olan ve sonuçları net olmayan bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft, Dilbilimsel hataları, argo ve diğer çarpıtmaları nasıl işlediğini görmek için, sosyal ağ yazılarında olduğu gibi gayri resmi yazı örneklerine karşı yapay zekasında ideal bir performans görmeyi umuyor. Bu, birçok dili tercüme etmek için bir atılım olabilir ve  temel kavramlar diğer yapay zeka sistemleri için yararlı bir hale gelebilir.





PAYLAŞ