Microsoft'tan AirPods'a Rakip Geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft'tan AirPods'a Rakip Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple akıllı cihaz üretiminin yanı sıra aynı zamanda çeşitli yardımcı ögelerle de müşterilerini memnun etmeye yönelik hareket ediyor. Geçtiğimiz günlerde Apple yeni kablosuz özellikli kulaklığı AirPods 2'yi kullanıcılarına sunmuştur. Bunun ardından rakipleri de boş durmayarak kullanıcılarına çeşitli yardımcı ögeler sunmaya başladı. Böylelikle kulaklık piyasasında bir rekabet ortaya çıktı. Bu rekabet teknoloji alanında görev yapan tüm firmalar arasında olan bir durum. Şu anda ise, Apple'ın, kablosuz kulaklık anlamında en büyük rakiplerinden biri olarak görülen Gear Buds'ı ardından Amazon'un da yeni bir kulaklık ürettiğini daha önce haberimizde yer vermiştik.

Kablosuz Kulaklık Sektörü Canlanıyor

Kulaklıklar akıllı cihaz kullanıcılarının elbette ki vazgeçilmez ögelerinden biridir. Gerek müzik dinlemek gerek telefonda konuşmak adına kullanılan kulaklıklar piyasada birçok modeli ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hatta zaman zaman seçim yapmakta da zorlanıyor. Farklı özelliklerde ve farklı tasarımlarda birçok kulaklık ile karşılaşıyoruz. Kulaklıklar zaman içerisinde gelişerek kablosuz hal aldı. Bu da spor yapan ya da koşu esnasında kullanmak isteyen kullanıcıların en çok tercih ettiği ürünler arasında girmesine sebep oldu. Kablosuz kulaklıkla kullanım açısından kablolu kulaklıklara göre çok daha kullanışlı olup kulaktan düşme sorununu ortadan kaldırmaktadır. Kablosuz özellikli birçok kulaklıklara benzer şekilde Microsoft'da bu alanda yer alarak çeşitli çalışmalara başladı. Rekabetin her geçen gün arttığı kablosuz kulaklık sektörüne bir yenisi yani Microsoft'ta katılmaya hazırlanıyor. Microsoft'ta büyük şirketlere rakip olmak için yepyeni özelliklere ve tasarıma sahip bir kablosuz kulaklık üzerinde çalışıyor. Surface Buds, şeklinde adlandırılacağı düşünülen kulaklıkların, şirketin kendi teknolojik ögeleri doğrultusunda üretileceği ortaya çıktı. 

Microsoft'un yeni tarayıcısı Netflix'de 4K destekleyecekMicrosoft'un yeni tarayıcısı Netflix'de 4K destekleyecek

AirPods’a, Surface Buds adında rakip geliyor

Kulaklık piyasasının en dikkat çeken ürünlerinden biri olarak hizmet veren AirPods adlı ürünlere yeni bir rakip geliyor. Surface Buds adından gelmesi beklenen Microsoft tarafından üretilen bu ürünlerin özellikle sporcu kitleyi etkileyecek kullanım özellikleri mevcuttur. AirPods adlı kulaklıkların en önemli özelliklerinden biri elbette ki Siri entegrasyonuna sahip olmasıdır. Amazon tarafından üretilen kulaklıklar ise Alexa entegrasyonuna, şimdi Microsoft tarafından üretilen kablosuz kulaklıkların ise tahmin edildiği üzere Cortana entegrasyonu ile gelmesi bekleniyor. Bu entegreler sayesinde kullanımdan ziyade tasarım açısından da fonksiyonel hale getirilen kulaklıklar kullanıcıları memnun edecek düzeyde özelliklere sahiptir. 

Piyasada yer alan rakipleri ile benzer şekilde hem Android hem de iOS işletim sistemine sahip olan akıllı cihazları destekleyeceği tahmin edilen Microsoft tarafından üretilen yeni model Surface Buds adlı akıllı cihazlar hem kullanım açısından hem de tasarım açısından rakiplerinin karşısında dişli bir seçenek olacak gibi gözüküyor. Şu an çalışma aşamasında olan Microsoft ürünü Surface Buds adlı kulaklıklar görüntü engelleme teknolojisi ile gelecek. Görüntü engelleme özelliği sayesinde müzik dinlerken hatta özellikle telefon görüşmeleri esnasında kullanım kolaylığı sağlıyor. Microsoft tarafından üretilen yepyeni kablosuz kulaklıkların kullanıcıya ne zaman sunulacağı bilinmezken cihazın yaz ayları içerisinde gelmesi bekleniyor. Microsoft'ta da kablosuz kulaklık piyasasına böylelikle giriş yaparak rakiplerinin karşısında yerini alıyor. 

 


Microsoft HealthVault'a veda ediyoruz!Microsoft HealthVault'a veda ediyoruz!
Microsoft'dan tüm platformlar için PowerShell 7 bilgisi geldiMicrosoft'dan tüm platformlar için PowerShell 7 bilgisi geldi
Microsoft'un yeni tarayıcısı kullanılmaya başladıMicrosoft'un yeni tarayıcısı kullanılmaya başladı

PAYLAŞ