Microsoft:E-posta kimlik avcılığının artışa - Haberler - indir.com

Microsoft:E-posta kimlik avcılığının artışa

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-30 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, siber saldırı noktasında araştırmış olduğu güvenlik raporunun sonuçlarını açıkladı. Yayınlanan rapora göre bazı fidye yazılım saldırılarının 45 dakikadan daha kısa sürdüğü ve e-posta kimlik avcılığının ise artışta olduğunu belirtiyor. Şirket yıllarca siber güvenlik alanında büyük etkinlikler ve trendlere göz atılmasını sağlayan Microsoft Security Intelligence Report’u 2018 yılında sonlandırmıştı. Şirketin yapmış olduğu bu hata geri döndü ve Microsoft Digital Defence Report olarak yeniden piyasaya sürüldü.

Şirket Temmuz 2019 – Haziran 2020 verilerinin de içerisinde olduğu 88 sayfalık bir rapor yayınladı. Yayınlanan bu raporda şirketlerin yüzleşmek zorunda kaldığını ortaya çıkardı.

Microsoft, 5 yıl gibi uzun bir aradan sonra LinkedIn tasarımının değişeceğini açıkladıMicrosoft, 5 yıl gibi uzun bir aradan sonra LinkedIn tasarımının değişeceğini açıkladı

Microsoft siber saldırı sonuçlarını paylaştı

Microsoft, siber suç gruplarının bu yıl COVID-19 salgınının kullanıcıları yemlemek için kullanıldığını ve bunların genel zararlı yazılım ekosisteminin bir bölümü olduğunu belirtiyor. Bu sene ki kötü amaçlı yazılım saldırılarında minik bir rol oynadığı belirtiliyor. İşletmelere yönelik e-posta şifre avcılığı büyümeye devam ederken, 2019 yılında 13 milyardan fazla zararlı e-posta engellendiği belirtiliyor. Bu postalardan 1 milyardan fazlasının ise şifre avcılığı sebebiyle oluşturulmuş URL’ler olduğu ifade ediliyor.

Şirket diğer yandan hacker’ların IMAP ve STMP e-posta protokellerine karşı da şifre yeniden kullanımı ve şifre sprey saldırılarını benimsemeye başladıklarını belirtiyor. Bu saldırıların popüler olma sebebi olarak ise IMAP ve SMTP çok faktörlü doğrulama desteğinin olmayışı şeklinde açıklanıyor.

Fidye yazılımları

Teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz yılın en yıkıcı siber suçunun fidye yazılım çeteleri olduğunu açıkladı. Genel olarak saldırganların büyük şirketlere ve devlet organizasyonlarına ait ağları hedef aldığı söyleniyor. Bu yıl fidye yazılım çetelerinin oldukça aktif olduğunu ve bir saldırıyı başlatmak için ihtiyaçları olan şeyin 45 dakikadan az bir süre olduğunu belirtiyor.

Diğer

Şirketin raporda dikkat çektiği bir başka saldırı da tedarik zincir saldırıları oldu. Bu saldırı türünde ise saldırgan bir hedefe saldırdıktan sonra hedefin kendi altyapısını kullanarak tüm müşterilerine tek tek veya eş zamanlı olarak saldırı yapılıyor. Bu saldırılarda da artış olduğu belirtiliyor. Ayrıca bu kapsamda önlemlerin tedarik şirketler tarafından alınması gerektiğinin altı çiziliyor.


Microsoft, Yeni Edge’i ayarlarda önermeye başladıMicrosoft, Yeni Edge’i ayarlarda önermeye başladı
Microsoft: Yeni nesil Xbox oyun konsolu görmeye devam edeceğiz!Microsoft: Yeni nesil Xbox oyun konsolu görmeye devam edeceğiz!

PAYLAŞ