Microsoft'dan tüm platformlar için PowerShell 7 bilgisi geldi - Haberler - indir.com

Microsoft'dan tüm platformlar için PowerShell 7 bilgisi geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-09 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Teknoloji dünyasına yön veren isimler arasında yer alan Microsoft, platformlar arası çapraz uyumluluğun ilk adımı olarak görülen PowerShell 7 sürümünü duyurdu. Heyecanla beklenen bu yeni sürüm, Mayıs ayı itibariyle piyasaya  sürülecek.Dünyanın en büyük yazılı şirketi olarak çalışma hayatına devam eden Microsoft, PowerShell 6.2 hizmetini genel erişme sunduğu andan sadece bir hafta sonra PowerShell sürümü için yepyeni bir yükseltme yayınladı. Bu yükseltme sayesinde çok daha fonksiyonel bir kullanıma sahip olan bu sisteminin gelişim göstermesi adına çeşitli çalışmalara devam diliyor. Microsoft’un bu duyurusu ile birlikte PowerShell 7, Windows, MacOS ve Linux için kullanıma sunulmuş oldu.

Microsoft tarafından yapılan resmi duyuru ile birlikte PowerShell kullanıcıları, Windows, MacOS ve Linux platformları aynı anda PowerShell sürümünü aynı anda kullanabilecekler. Yeni özellikler ve birbirinden farklı seçenekler ile gelen PowerShell 7 sürümü her zamankinden daha da gelişmiş özelliklerle karşımıza çıkacak. Yeni sürümün üç farklı platformda kullanılıyor olması farklı platformlarda Windows PowerShell modüllerinde yüksek uyumluluğa sahip olacaklar. Her bir seçeneği ile çeşitli kullanım zenginliği ortaya koyan PowerShell 7 ile son derece fonksiyonel özelliklere kavuşacaksınız. Yazılım devi Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamalara göre PowerShell Core kullanımı son iki yıl içerisinde ciddi miktarda artış göstermiş durumdadır. PowerShell sürümünün kullanımı Linux işletim sisteminde kullanımı ciddi miktarda artış gösterirken halen popülerliği son derece yüksek olan Windows'ta dahi kullanımı son derece geniş bir şekilde ilerleme kat ediyor. PowerShell 7 kullanımı sayesinde yepyeni bir güncelleme ile karşı karşıya geleceksiniz. 

Microsoft is bringing its Defender antivirus software to the MacMicrosoft is bringing its Defender antivirus software to the Mac

Microsoft'un kullanıcılarına kolaylık sağlamak amacıyla geliştirdiği PowerShell 7 sisteminin birbirinden farklı yenilikler ile geliyor olması kullanıcıları son derece memnun edecek bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Tüm platformlar için aynı PowerShell sürümüne yükseltme yayınlanması, çapraz platform uyumluluğu çabasının açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Yeni güncelleme bu üç platformda aynı anda kullanıma sunulan PowerShell 7 güncellemesi beraberinde birçok yenilik getiriyor. Microsoft ayrıca yaşam döngüsü desteğini geliştirmek için PowerShell 7’nin LTS’li ve LTS’siz versiyonlarını da beraberinde getirecek. PowerShell 7'nin Microsoft tarafından Mayıs ayında piyasaya sürüleceği bilgisi geldi. Her geçen gün daha da fonksiyonel bir kullanım sunan Microsoft kullanıcıların isteklerini karşılamaktan geri PowerShell kalmıyor. Yeni PowerShell sürümünün genel erişimi ise .NET Core 3.0 ile paralellik göstermesi gerektiğinden biraz daha geç yayınlanacak.

PowerShell, Microsoft tarafından yıllar önce kullanıma sunulmuştur. Çeşitli gelişim süreçlerinin yaşanmasının ardından güncellemeler ile gelişen dünyayı takip eden PowerShell sürümü yakın zamanda PowerShell 7 olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. DOS tabanlı komut istemi arayüzün eksik bilgilerini ortaya çıkarmaya yönelik geliştirilen PowerShell sistemi geçen zaman içerisinde ilk günkünden çok daha başarılı değişiklikler ile karşımıza çıkmaya devam etti. Üstelik gelişim süreçleri her geçen gün daha da olumlu bir şekilde ilerledi. Yenilenen sürümlerin her biri çok daha verimli bir şekilde veri işlemeye yönelik yenilikler ile karşımıza çıktı. Son güncellemesi sayesinde de kullanıcılar artık çok daha detaylı işlemler yapacaklar. 


Windows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan UyarıWindows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan Uyarı
Microsoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı ÜrettiMicrosoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı Üretti
Microsoft surface 2 yenilenerek satışa çıkıyorMicrosoft surface 2 yenilenerek satışa çıkıyor

PAYLAŞ