Microsoft yöneticisinden İzmir depremi hakkında ağzına alınmayacak sözler - Haberler - indir.com

Microsoft yöneticisinden İzmir depremi hakkında ağzına alınmayacak sözler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-02 22:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’ta kıdemli yazılımcı olarak yer alan Maxime Rastello tarafından İzmir depremi için tam olarak bir “insanlık dışı” paylaşımda bulundu. Deprem hakkında “Hak ettiniz” diye ırkçı kişilik Rastello, Twitter hesabını korumaya aldı. Maalesef geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Başta İzmir olmak üzere çevre illerde yoğun olarak hissedilen bu deprem sonucunda bazı evlerin yıkıldığı ve çok sayıda bina da hasar meydana geldiği açıklandı. AFAD’dan gelen son dakika açıklamaları kapsamında hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı artmaya devam ediyor. Güncel sayıya göre 79 kişi hayatını kaybederken yüzlerce yaralı sayısı da artmaya devam ediyor. Tüm ülkemizin birlik olduğu bu günlerde, Microsoft’ta kıdemli yazılımcı olduğu belirtilen Maxime Rastello adlı bir şahıs tarafından ırkçı bir paylaşım gerçekleştirildi.

Microsoft yetkilisinden ırkçı paylaşım!

Microsoft Adobe Flash Player'ı Windows'tan kaldırdıMicrosoft Adobe Flash Player'ı Windows'tan kaldırdı

Instagram hesabı üzerinden İzmir depreminin bir karesini paylaşan Fransız vatandaş Rastello, fotoğrafın üzerine Türkçesi “Hak ettiniz” olan bir not güştü. Yapmış olduğu bu paylaşım sonrasında sosyal medyada büyük bir tepki ile karşılaşan Irkçı Rastello, yeni bir paylaşım ile sözlerinin çarpıtıldığını ifade etti. Rastello tarafından belirtilene göre Türk halkının değil hükümeti hedef alarak yapmış olduğu bir paylaşım olduğunu belirtti. Daha sonra ise ifade özgürlüğüne inandığını belirterek bu ifadesinin amacının dışına çekildiğini söyledi.

Tepkilerin artması ve büyümesi üzerine Rastello’nun herkese açık Twitter ve Instagram profillerini gizlediği görüldü. Birçok insanın hayatının kaybettiği böyle bir durumda insanlık dışı ve ırkçı bir şekilde yapılan bu paylaşım karşısında, Microsoft cephesinden bir açıklama bekleniyor. Şuan için bu kişinin hesaplarına erişilemediği ve yüksek ihtimalle kapattığı düşünülüyor. Umuyoruz ki çalıştığı şirket tarafından gerekli yaptırım veya açıklamaların yapılması bekleniyor.  


Microsoft 2020 üçüncü çeyrek mali raporunu açıkladıMicrosoft 2020 üçüncü çeyrek mali raporunu açıkladı
Microsoft PlayStation kullanıcılarını kızdıracakMicrosoft PlayStation kullanıcılarını kızdıracak

PAYLAŞ