Microsoft: Yeni nesil Xbox oyun konsolu görmeye devam edeceğiz! - Haberler - indir.com

Microsoft: Yeni nesil Xbox oyun konsolu görmeye devam edeceğiz!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-29 16:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Microsoft, oyun konsolu üretiminden hiç vazgeçmeyecek gibi gözüküyor. Xbox cephesinin en yetkili ismi Phil Spencer oyun donanımı geliştirmeye ara vermeden devam edeceklerini açıkladı.

Yeni nesil Xbox oyun konsolu görmeye devam edeceğiz!

Yeni nesil oyun konsollarının çıkış yapması ile birlikte oyun dünyasının içerisinde yaşanan gelişmeler hız kesmeden ortaya çıkmaya devam ediyor. Microsoft cephesi de hareketli günler yaşarken, firmanın konsol dünyasındaki geleceği de son gelişmelerin ardından yoruma açık bir hale gelmişti. Xbox'ın yetkili ismi Phil Spencer da, Yahoo’ya verdiği röportaj ile birlikte bu konuya açıklık getirdi. Phil Spencer, firmanın oyun konsolu üretimine devam edeceği ve Xbox Series X ve S konsollarının ardından bir sonraki nesil için de donanım çıkaracağını belirtti. Oyun dünyasının geldiği noktanın farkında olduklarını belirten Phil Spencer, şu an oyun donanımı üretmekten komple vazgeçilemeyeceğini aktardı.

Ön siparişe açılan PlayStation efsanesi Crash Bandicoot 4 detayları ve fiyatıÖn siparişe açılan PlayStation efsanesi Crash Bandicoot 4 detayları ve fiyatı

Özellikle de xCloud ve Game Pass sistemlerinin ardından Microsoft firmasının artık konsol üretmeyeceği düşünülürken, Phil Spencer hayranların yüreğine su serpti ve beklenen açıklamayı yaptı. Buluttan oyun oynatma hizmetinin gittikçe yaygınlaştığı şu günlerde firmanın dijitale komple odaklanmak için erken olduğunu düşünmesi ise oldukça normal olarak karşılandı. Geçtiğimiz hafta Amazon‘un da Luna ile birlikte katıldığı buluttan oyun oynatma hizmetindeki rekabet gittikçe kızışacak gibi gözüküyor. Ancak Microsoft şimdilik bu konuya ağırlık vermeyerek bir diğer kulvar olan oyun konsolu piyasasında adından söz ettirmek istiyor. Bakalım firma, gerçekten bir sonraki nesil için donanım çıkaracak mı bekleyip göreceğiz.



PAYLAŞ