Microsoft yeni kulaklık, hoparlör ve daha fazlasını tanıttı - Haberler - indir.com

Microsoft yeni kulaklık, hoparlör ve daha fazlasını tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-14 12:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir yeni laptop modelleri üzerinde çalıştığı bilinen Microsoft AMD ve Intel versiyonları bulunan Surface Laptop 4 serisini tanıttı.

Microsoft’un sevilen Surface serisi yeni modellerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bugün gerçekleştirdiği tanıtımda 13.5 inçik ve 15 inçlik yeni laptop modellerini tanıtan ABD merkezli yazılım devi bilgisayarlarında AMD ve Intel işlemcilerden biri seçme hakkı tanıyor. Her iki boyuttaki model de Intel'in 11. nesil işlemcileri ile AMD'nin Ryzen 4000 serisi işlemcileri bulunacak. Bugün itibariyle tanıtılan cihazlar 15 Nisan'da ABD, Kanada ve Japonya'da satışa çıkacak.

Microsoft, covid sebebiyle ofise dönmeyi ertelediMicrosoft, covid sebebiyle ofise dönmeyi erteledi

Cihazların fiyat etiketine baktığımızda ise AMD kullanan modelle Intel işlemci kullanan model arasında büyük bir fark olduğunu görüyoruz. Surface Laptop 4'ün AMD işlemcili temel modeli 999 dolardan satışa sunulacakken Intel sürümünün temel fiyatı 1.299 dolar olarak belirlenmiş durumda. Aradaki bu 300 dolarlık fiyat etiketinin ise kullanıcıların kafasını karıştıracağı kesin.

Fiyat farkı ise seçilen işlemci yongasından kaynaklanıyor. Şirket Surface Laptop 4'te AMD'nin en yeni 5000 serisi işlemcileri yerine Ryzen 4000 işlemci ailesini tercih etmiş. Intel'de ise durum çok farklı. Microsoft, Surface Laptop 4'lerin Intel varyasyonlarında 11. nesil güncel işlemcileri tercih ettiği için bu seçim otomatikman fiyata da yansıyor.

Dört farklı renk seçeneği

Tasarım olarak 2019 senesinde piyasaya sürülen Surface Laptop 3 modellerini andıran yeni modeller farklı renk seçeneklerine sahip. 13,5 inç ekranlı Surface Laptop 4'lerde Alcantara kumaş ve klasik platin yüzey özelliğiyle birlikte mat siyah ve kumtaşı şeklinde metal seçenekler sunarken 15 inç modellerinde platin ve mat siyah metal renk seçenekleri mevcut.

Microsoft hizmetlerine dün gece 5 saat erişilemedi

Microsoft Surface Laptop 4'ün diğer özelliklerine baktığımızda ise cihazın USB-C bağlantı noktası, bir USB-A bağlantı noktası, bir 3,5 mm kulaklık girişi ve şarj için gerekli Surface Connect bağlantı noktası olduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra yeni modelde yapılan iyileştirmeler sayesinde Surface Laptop 4 serisinin bir önceki modele göre yüzde 70 daha yüksek performans sunduğunu söylemek mümkün. Bunun yanı sıra oldukça uzun bir pil ömrüne de sahip olan cihazlar AMD modellerinde 13,5 inç için 19 saate kadar, 15 inç içinse 17,5 saat kadar pil ömrü vaat ediyor. Intel işlemciyle gelen versiyonda ise 13,5 inç için 17 saate kadar pil ömrü sunarken, 15 inçlik modellerde bu süre 16,5 saat pil ömrü sunuyor. Bunlarla birlikte Surface Laptop 4'ün Intel sürümlerinde GPU olarak Iris Xe GPU’nun da bulunduğunun altını çizmekte fayda var. Bu GPU ile Overwatch gibi oyunları 1080p Full HD olarak oynayabileceksiniz.

Microsoft’un tanıttığı diğer ürünler

Microsoft’un tanıttığı diğer ürünlerden biri de Modern Webcam isimli bir web kamera oldu. 1080P 30 FPS HDR desteğiyle gelen cihaz 70 dolarlık bir fiyata sahip. Microsoft imzalı bir diğer ürün de USB-C hoparlör modeli. Modern USB-C Speaker ismiyle karşımıza çıkan cihaz, “Teams” özelinde hazırlanmış ve toplantı / sesli görüşme odağında görev yapıyor. Bu 99 dolarlık üründe yerleşik olarak fiziksel butonlar ve mikrofon da yer ev sahipliği yapıyor.


Microsoft Türkiye'de ekip değişikliğiMicrosoft Türkiye'de ekip değişikliği
Microsoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilirMicrosoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilir

PAYLAŞ