Microsoft, yeni internet tarayıcısı Edge'i güncelledi - Haberler - indir.com

Microsoft, yeni internet tarayıcısı Edge'i güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-28 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, yeni internet tarayıcısı olan Edge’i güncelledi. Güncelleme ile beraber “85.0.564.41” sürüm koduna ulaşan tarayıcı, önemli işlevsel özellikler kazanırken, güvenlik iyileştirmelerine de sahip oldu. Güncelleme an itibariyle tüm kullanıcılar tarafından yüklenebilir oldu. AMD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, 2020 yılının başında sunmuş olduğu Chromium tabanlı Edge ile alakalı çalışmalarını sürdürüyor. Bu noktada sıkça yazılım güncellemeleri sunan şirket, bugün itibariyle ise Edge 85’i kullanıcılar için yayınlamış oldu. Microsoft’un en fazla ilgi gören internet tarayıcısı Edge, son güncelleme ile beraber işlevselliği aratacak yeni özelliklere sahip oldu.

Sadece bununla kalmayıp tarayıcının güvenliğini iyileştirecek bazı çalışmalar da yapmış durumda. Tüm bunlara ek olarak, Edge’in yeni sürümünün bazı DevTools güncellemeleri içerdiği de açık bir şekilde biliniyor.

Görsel aramalarda Knowledge Graph dönemiGörsel aramalarda Knowledge Graph dönemi

Microsoft Edge 85 güncellemesi yayınlandı

Yeni güncelleme notlarına bakarsak, bu güncelleme ile beraber Edge’in veri eşitleme özelliklerinin geliştiği gözüküyor. Örnek olarak kullanıcılar artık, Azure Active Directory profilleri arasında parolalar, koleksiyon ve sık kullanılanlar gibi detayları da eşitleyebilecekler. Bu sayede kullanıcı deneyimi ciddi oranda artmış olacak. Microsoft’un Chromium tabanlı internet tarayıcısı, PDF görüntüleme gibi önemli bir özelliğe de sahip durumda. Bu özellik üzerinde de çalışan geliştirici ekip, son güncellemeyle beraber PDF görüntüleyicisi üzerine yeni bir araç ekledi. Kullanıcılar, bu araçla beraber belgelerin bazı bölgelerini vurgulayarak yazı yazabilecekler. Ayrıca bir kullanıcı, “Koleksiyon” aracını kullanarak belgeleri Word ve Excel haricinde OneNote’a da gönderebilecek.

Microsoft Edge 85 ile beraber kullanıcılara sunulan güvenlik iyileştirmelerine baktığımızda ise Chromium’un son özelliklerinin Microsoft’un tarayıcısına eklendiğini görüyoruz. Ayrıca bu sürümle beraber Edge, Surface Duo öykünücü özelliğinin haricinde klavye VS Code ile eşleşen klavye kısayollarını içeriyor. Diğer yandan araçlar artık paneller arasında taşınabiliyor ve bazı hata ayıklama özellikleri de son sürümde kullanılıyor.


Microsoft Edge güvenlik konusunda rakiplerini geride bıraktıMicrosoft Edge güvenlik konusunda rakiplerini geride bıraktı
Edge'e PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüzEdge'e PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüz

PAYLAŞ