Microsoft yeni bulut bilgisayarı Windows 365'i duyurdu - Haberler - indir.com

Microsoft yeni bulut bilgisayarı Windows 365'i duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-16 10:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, farklı cihazlar ile kurulum yapmaya olanak sağlayan yeni bulut bilgisayar sistemi Windows 365’i resmen duyurdu. Windows 365 ile kullanıcılara bilgisayarlarını istedikleri cihazda kullanma imkanı sunulacak. Son dönemde bir hayli hareketli günler geçiren Microsoft, geçtiğimiz haftalarda yeni işletim sistemi Windows 11’i duyurmuştu. Söylentiler ve onca sızıntı sonrasında birden bire tanıtılan Windows 11 sonrasında, şimdi ise uzun bir süredir beklenen ancak detayları netleşmeyen Windows 365, nihayet duyurulmuş oldu.

Microsoft Inspire etkinliği kapsamında karşımıza gelen Windows 365, bulut sistemlerin her alanda gidere popülerleştiği şu dönemde, kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayacak. Microsoft, yayınladığı blog yazısında bulut bilgisayarı Windows 365’i uygulamalar, içerikler ve ayarlar olmak üzere Microsoft bulutundaki Windows deneyiminizi istediğiniz cihaza güvenli bir şekilde aktarın olarak ifade ediyor.

Microsoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindiMicrosoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindi

Microsoft Windows 365 duyuruldu

Windows 365 basit açıklaması ile bilgisayarınızda kurulu olan Windows işletim sistemini her şeyi ile bulut sisteminde depolayacak ve istediğiniz cihazda kullanmanızı mümkün kılacak. Bu noktada dilediğiniz cihazda kısmı bir yetki değil tam kullanıma sahip olacaksınız. Öyle ki Windows 365, Mac ve Linux işletim sistemlerine sahip cihazlarda veya Android tabletler de kullanılabilecek. 2 Ağustos tarihinden itibaren kullanımda olacak olan Windows 365, başlangıç için şirketler için kullanılabilir olacak ancak gelecekte ise bulut bilgisayarların herkes için kullanılabilir olacağı bekleniyor. Farklı gizlilik ve güvenlik geliştirmeleri de yer alan Windows 365, Microsoft’a göre oldukça güvenli bir sistem olarak geliyor.


Microsoft Edge Safari’yi ZorluyorMicrosoft Edge Safari’yi Zorluyor
Microsoft siber güvenlik için önemli bir anlaşma yaptıMicrosoft siber güvenlik için önemli bir anlaşma yaptı

PAYLAŞ