Microsoft Yeni 4K Kamera Geliştiriyor - Haberler - indir.com

Microsoft Yeni 4K Kamera Geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-03 16:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’tan yeni ürünler görmeye devam ediyor. Teknoloji devi, sadece yazılım ve servisleri ile değil yeni ürünleri ile de 2019’da yükselişe geçmek istiyor. Şimdi ise şirketin üzerinde çalışmış olduğu Windows 10 ve Xbox One destekli yeni 4K kameralarının kod adları belli oldu. Şirketin bu yeni ürünleri üzerinde bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü biliniyordu. Bu yeni kameraların kod adları ortaya çıkarken kamera isimlerinin Microsoft Bari ve Aruba Kamerası olarak görüyoruz. İlk bakışta bu isimler cihazlara dair çok fazla bir bilgi vermiyor. Fakat incelendiği zaman modellere dair bazı ipuçları ortaya çıkmış oluyor. Bu kapsamda Microosft’un Surface Hub 2 için kullanmış olduğu kod Aruba idi. Aruba bu model için özel geliştirilmekte olan bir kamerayı ifade etmiş oluyor.

Microsoft’tan Yeni 4K Kamera Modelleri

Microsoft Hololens 2 Hakkında Bazı DetaylarMicrosoft Hololens 2 Hakkında Bazı Detaylar

Surface Hub 2 için basına dağıtılan resmi içeriklere göre cihazın bir kamera olduğu gözüküyor. Bu modele özel olarak geliştirilen bir kamera olması beklenirken kameranın sadece bu cihaza mı özel olacağı yoksa başka cihazlar için de destekleyecek mi henüz bilinmiyor. Fakat bu yeni Aruba kamerasının Windows 10 ve Xbox One destekli sunulması da beklentiler arasında bulunuyor. Bu yeni kameralar ile Microsoft, Windows Hello yer almayan cihazlarına bu özelliğini getirmiş olacak. Diğer yandan derinlik algısı haricinde arka planın ne kadar bulanık olacağı da bu sistemle ayarlanabilecek.

Microsoft Office'i Ücretsiz Kullanmanın 6 Yolu

Yüksek bir ihtimalle bu yeni kameranın 4K sensör kullanması bekleniyor ve ana amaç olarak ise çeşitli cihazlara Windows Hello desteği getirilmiş olacak. Bu sayede Xbox One kullanıcıları da hesaplarına kolay bir şekilde erişmiş olacak. Bakalım 2019’da Microsoft cephesinden söz konusu bu yeni kameralar haricinde ne yenilikler gelecek göreceğiz.  


Microsoft'un katlanabilir cihaz patenti görüldüMicrosoft'un katlanabilir cihaz patenti görüldü
Microsoft, yeni Office uygulamasını sunduMicrosoft, yeni Office uygulamasını sundu
Dünya yazılım devi Microsoft, Apple şirketini nasıl alt ettiklerini açıkladıDünya yazılım devi Microsoft, Apple şirketini nasıl alt ettiklerini açıkladı

PAYLAŞ