Microsoft xCloud tarayıcılar için geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft xCloud tarayıcılar için geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-16 22:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iPad ve iPhone akıllı cihazlar için iyi haber geldi. GeForce Now gibi bir oyun yayın servisi olarak hizmet veren Microsoft xCloud, tarayıcılarınıza geliyor.

Söz konusu oyunseverler olunca, ne yazık ki ülkemizde olan oyuncular diğerlerine göre daha şanssızlar. Özellikle her geçen gün grafik gereksinimleri yükselen ve yeni teknolojilere uyum sağlayan oyun sektörü, her geçen gün daha modern teknolojilere ihtiyaç duyuyor. Bu oyun ekipmanları, ABD ve Avrupa'daki ülkelerde alım gücü sebebiyle ulaşım sağlanırken, Türkiye'de ne yazık ki ulaşılabilir durumda değildir. Bunun temel sebebi ise ülkemizdeki kur farkı ve vergilerdir. Maalesef ki elektronik ürünler lüks olarak değerlendirildikleri için oldukça yüksek vergilere sahip oluyor. 

Microsoft XCloud Açık Beta Testleri Ekimde BaşlıyorMicrosoft XCloud Açık Beta Testleri Ekimde Başlıyor

Burada ise devreye GeForce Now, Stadia ve xCloud gibi servisler giriyor. Oldukça işlevsel özelliklere sahip olan servisler, yeterli internet hızlarına sahipseniz neredeyse kendi donanımınızla oynuyormuş gibi iyi bir performans sergiliyor. Bu servislerden biri olan Microsoft xCloud, ilgin bir açıklamada yaptı. Servis, tarayıcılarda da çalışacak.

Microsoft xCloud tarayıcılar için sunuluyor

Oyun yayın servisleri, popülerliğini yükseltmeye devam ederken bazı sorunlar da yaşıyor. Bunlardan biri, oyun şirketlerinin pastadan pay almaya yönelik düşüncelerinden kaynaklıdır. Daha fazla pay isteyen oyun yapımcıları, kullanıcıların halihazırda satın aldıkları oyunları, oynamak için ekstra para ödemesi gerektiği de düşünülüyor. Diğer bir isimde Apple'dır. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, kendi mağazası için oldukça sert kurallara sahiptir. Oyun yayın servislerinin, bu kuralları ihlal ettiğini iddia eden bu teknoloji devi konu ile ilgili sorun çıkarıyordu. Microsoft xCloud, bu sorunu ortadan kaldırmak için servisin tarayıcı versiyonunu da geliştirdi. Bu sayede ise tarayıcı üzerinden ulaşılacak olan bu servis, iPhone ve iPad gibi Apple ürünlerinde sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Benzer bir sistem ise GeForce Now için de geliştiriliyor. Konuyla ilgili yakın zamanda daha fazla gelişme yaşanması bekleniyor. 



PAYLAŞ