Microsoft, Xbox'a gece modu getiriyor - Haberler - indir.com

Microsoft, Xbox'a gece modu getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-30 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un Xbox Insider kullanıcılarına göndermiş olduğu yeni bir güncelleme ile Xbox cihazlar için yaklaşan bir özellik ortaya çıktı Buna göre zaten karanlık mod bulunan Xbox cihazlar için gece modu özelliği ortaya çıktı. Bu özellik, konsolun güç tuşunun ve kumandasındaki aydınlatmaların kapatılmasına olanak sağlayacak. Diğer yandan bu özellik sayesinde HDR gibi oyun içi görüntü özellikleri de değiştirilebilecek. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, Xbox Insider kullanıcılarına yeni bir güncelleme gönderdi. Şuan için test aşamasında olan bu güncelleme, oyun konsolunun sevilen özelliklerine gece modunu dahil edecek. Güncellemenin kararlı sürüme eriştiğinde ise kullanıcılar Xbox cihazlarını gece modunda kullanabilecekler.

Xbox’a gece modu geldi

Xbox Series S ve Xbox Series X en hızlı satılan model oldu!Xbox Series S ve Xbox Series X en hızlı satılan model oldu!

Microsoft’un bu güncellemesi, kullanıcıların sadece ekranlarını değil güncelleme sonrasında Xbox konsollarının güç tuşu ve oyun denetleyicisinde yer alan aydınlatmaları bile özelleştirebiliyor. Bu sayede gece oyun oynamayı seven Xbox kullanıcılarına üst seviye bir deneyim yaşatılmış olunuyor. Microsoft’un henüz test aşamasında olan bu gece modu sadece arayüz ile konsol değil, oyun içi görüntüleri de değiştiriyor. Bu sayede mavi ışık salınımı azalırken, gece karanlığında oyun oynadıktan sonra oluşabilecek göz yorgunluğunun da azaltılması hedefleniyor. Kullanıcı Xbox’ın gece modunu açtığı zaman HDR’yi kapatabilecek ve farklı görsel değişiklikler yapabilecek.

Xbox için geliştirilen bu gece modunun tüm kullanıcılara ne zaman geleceği henüz bilinmezken, beklentilere göre test sürecinin birkaç hafta devam etmesi bekleniyor. Xbox Insider kullanıcıları ise büyük bir problem olmaz ise bu özellik, dünya genelindeki tüm Xbox kullanıcılarına verilecek. Özelliğin manuel olarak aktif edilebilecekken, kullanıcılar zaman ayarı ile de bu modu otomatik olarak aktif edebilecekler. Bakalım bu yeni gelecek olan gece modu özelliği, kullanıcılar tarafından ne derece beğenilecek göreceğiz.


Xbox Live Gold Ağustos 2021'de ücretsiz olacak oyunlar açıklandıXbox Live Gold Ağustos 2021'de ücretsiz olacak oyunlar açıklandı
Yeni Xbox cihazı sızdırıldıYeni Xbox cihazı sızdırıldı

PAYLAŞ