Microsoft Xbox Series X’in görselleri sızdırıldı! - Haberler - indir.com

Microsoft Xbox Series X’in görselleri sızdırıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 09:19:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2020 yılında sadece akıllı telefonlardaki gelişmeler değil, yeni nesil konsollara yönelikte gelişimler göreceğiz. Bu konuda başlıca olarak Japon devi Sony’den yeni nesil PlayStation 5 modeli heyecanla bekleniyor. PlayStation’un en büyük rakibi olan Sony ise Xbox Series X yeni nesil oyun konsolu ile bu rekabete giriş yapacak. İki oyun konsolu da birbirinden gelişmiş yeniliklere sahip olacakken, şimdi ise Xbox Series X’in giriş ve çıkış portlarını gösteren ilk sızıntı gerçekleşti. 2020’nin son döneminde piyasaya girmesi beklenen PlayStation 5 ile beraber aynı dönemde Xbox Series X konsolunu da göreceğiz. Her iki konsolda teknik olarak iddialı gelecekken, Xbox Series X’te kişiselleştirilmiş AMD Zen 2 işlemcisini göreceğiz. Radeon RDNA mimarisini kullanacak.

Xbox Series X detayları belli oluyor

Sony'nin PS5'i ilk kez Destination PlayStation etkinliğinde gösterecekSony'nin PS5'i ilk kez Destination PlayStation etkinliğinde gösterecek

8K oyun desteği ile gelecek olan bu konsol kare hızı tarafın 120 Hz seviyesine kadar çıkabiliyor. Ray tarcing desteğine de sahip olarak konsol 4K 60 FPS’i standart olarak sunmayı hedefliyor. Konsol için gerçekleşen yeni sızıntı ise giriş ve çıkış portlarını ortaya çıkartıyor. Tanıtım öncesinde hazırlanmış olan gerçek prototip sürümün ilk defa gerçeği karşımıza çıkıyor. Konsolun tüm giriş ve çıkış portları arka tarafta toplanmış durumda. Burada geniş hava çıkışları ile beraber iki adet USB-A portu, Ethernet portu, güç girişi ve tek HDMI girişini görüyoruz.

Ayrıca bu noktada bir optik ses girişi de bulunuyor. Konsolu ön yüzeyinde ise tek bir USB-A portu bulunuyor. Bu portların cihaz çıkışına kadar değişime uğraması da bekleniyor. En büyük rakip PlayStation 5’i hatırlayacak olursak ise AMD’nin 3.nesil Zen mimarili sekiz çekirdekli işlemcisine sahip olacak. Grafik tarafında ise AMD’nin Radeon Navi ailesini görüyoruz. 4K oyunların standart olması beklenen PlayStation 5 serisinde 8K desteğinin de olması bekleniyor.   


En yeni PS5 konsept tasarımıEn yeni PS5 konsept tasarımı
Microsoft, Xbox oyunlarını Android'de oynamaya imkan tanıyacak özelliği resmi olarak duyurduMicrosoft, Xbox oyunlarını Android'de oynamaya imkan tanıyacak özelliği resmi olarak duyurdu

PAYLAŞ