Microsoft Xbox satışlarından kar edemiyor - Haberler - indir.com

Microsoft Xbox satışlarından kar edemiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-07 11:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Epic Games ile Apple arasında süregelen davada Microsoft ile ilgili farklı bir gerçek ortaya çıktı. Davada oyun pazarı ile ilgili bilgi alınması adına tanık olarak çağrılan Xbox Başkan Yardımcısı Lori Wright, Microsoft’un oyun konsolları üzerinden elde ettiği satış ve gelirleri yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Microsoft konsolları zararına satıyor!

Xbox Başkan Yardımcısı Lori Wright’a Microsoft'un Xbox konsol satışlarından ne kadar kâr elde ettiğine yönelik bir soru soruldu. Wright ise şirketin kar etmediğini belirterek “Kâr etmiyoruz. Konsolları zararına satıyoruz." dedi.

Xbox Series'da FPS Boost alan yeni oyunlar açıklandıXbox Series'da FPS Boost alan yeni oyunlar açıklandı

Epic Games avukatı tarafından yöneltilen bu sorunun cevabı, mahkeme salonunda şaşkınlıkla karşılanırken soru başkan yardımcısına yeniden yöneltildi. Ancak iki cevap da şirketin hiçbir şekilde kar elde etmediği yönünde olunca mahkemenin seyri tamamen değişti.

Mahkemede Xbox satışlarındaki gelir durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı, şirketin sadece oyun geliştiricilerinden yüzde 30 komisyon aldığını bunun dışında cihaz satışlarına herhangi bir karlılık durumunu bulunmadığını belirtti.

Oyun konsollarındaki sektörel olarak ekonomik tablo benzer şekilde. Sony gibi sektör devleri satışlardan gelir elde etse de daha küçük ölçekli işletmeler ve modeller, konsol satışlarından ziyade konsollar için geliştirilen donanımlar ve oyunlar üzerinden para kazanabiliyor.

Epic Games ile Apple arasında davaya konu olan oyun pazarına Microsoft’un dahil olarak karlılık konusunda ciddi bir kötü imaj çizmesi, mahkeme tarafından verilecek kararın nasıl olacağı konusunda da merak uyandırdı.


Xbox Game Pass Mayıs oyunları açıklandıXbox Game Pass Mayıs oyunları açıklandı

PAYLAŞ