Microsoft, Xbox oyunlarını Android'de oynamaya imkan tanıyacak özelliği resmi olarak duyurdu - Haberler - indir.com

Microsoft, Xbox oyunlarını Android'de oynamaya imkan tanıyacak özelliği resmi olarak duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-21 09:58:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, Xbox oyunlarını Android akıllı cihazlarda oynamanıza izin veren Konsol Akışı yani önizleme özelliğini global olarak tüm kullanıcıların beğenisine açtı. Şöyle ki bu gelişme ile beraber Xbox Game Pass oyunları da dahil olmak üzere tüm Xbox oyunları artık akıllı cep telefonlarda da oynanacak. 

Xbox platformunun Konsol Akışı özelliği, önizleme şeklinde geçtiğimiz yılın son günlerinde ABD ve İngiltere kapsamında kullanıma sunulmuştu. Şirket, konsol oyunlarını mobil cihazlara taşıyan söz konusu bu özelliği artık daha fazla pazarda kullanılmak üzere genişletiliyor. Özellikle sadece Xbox Insider'lar tarafından kullanılabildiği için beta sürümü kapsamında, fakat şöyle bir durum var ki şu an için kullanıcılar tüm bu özellikleri deneyerek şirkete geri bildirim gönderebilecekler. Bu sayede söz konusu özellik kullanıcıların yorumları doğrultusunda daha da geliştirilebilir. 

Xbox One için etkiileşimi arttıracak bir özellik geliyorXbox One için etkiileşimi arttıracak bir özellik geliyor

Xbox konsol akışı, Microsoft tarafından bulut oyun hizmeti şeklinde kullanıma sunulan Project xCloud ile karıştırılmamalıdır. Hatta özellikle konsolunuzda yer alan Xbox oyunlarınızı Android akıllı cep telefonlarınızda ya da aynı zamanda tabletinizde oynamanıza izin veriyor. Yani PlayStation Remote Play ile aynı işlevi gören bu özellik oyun dünyanızı geliştirmenize olanak tanıyacaktır. Bu yeni programa dahil olmak adına bir Xbox Insider olmanız ya da Xbox one konsolunuzu Güncelleme Önizleme Döngülerinden birine kayıtlı olmanız gerekiyor. 

Xbox oyunlarınızı Android telefonunuzda oynayabilirsiniz

Oyun dünyasının son zamanlarda oldukça gelişmesi ile beraber oyunculara türlü çeşit kolaylıkla sağlanıyor. Yapılan yenilik ile beraber artık Xbox One oyunlarını Android cihazlarınızda oynayabileceksiniz. Uzaktan oynatma özelliğini Android akıllı cihazınızda kullanabilmek için ilk olarak Android uygulama mağazanız olan Google Play Store üzerinden Xbox Game Streaming(Preview) uygulamasını akılı cihazınıza yüklemeniz gerekiyor. Söz konusu bu uygulama, Xbox One'ınızdaki kurulum esnasında size yol gösterilir ve ağ bağlantınızın, aynı zamanda konsolunuzun ve hatta kontrol cihazınızın da sorunsuz bir deneyim sunması için bazı testlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Konsol Akışı için gereken özellikler aşağıdaki şekilde sıralanıyor;

- Android 6.0 veya üstü mobil cihazlar (Bluetooth 4.0 gerektiriyor)

- Bluetooth özellikli Xbox One kontrol cihazı

- Xbox hesabı ve yüksek hızlı internet

- 10 Mbps indirme / 4,75 Mbps yükleme bant genişliğini destekleyen bir Wi-Fi veya mobil veri bağlantısı

- 125 ms veya daha düşük ağ gecikmesi (60 ms önerilir)

- Konsoun güç ayarı 'Anında Açılış' olmalı

Kurulum aşamasının tamamlanmasından itibaren, Xbox Games Pass oyunları da dahil olmak üzere kurulu Xbox One'da mevcut olan oyunlarınızı Android akıllı cihazlarınızda da sorunsuz bir şekilde oynayabileceksiniz. Xbox Konsol Akışı daha da öncede pazarda genişletmek, teknoloji devi Microsoft şirketinin daha geniş kullanıcı temelinde geri bildirim toplamasına ve aynı zamanda kullanıma sunmadan da önce söz konusu bu hizmetin daha da geliştirilmesine yardımcı olacak. Kullanıcılar öncede programı test ederek geri bildirimde bulunabilecekler. Microsoft, Xbox Konsol Akışı hizmetinin tüm kullanıcıların beğenisine ne zaman sunulacağı için henüz kesin olan bir durum değildir. 

 


Ezber bozon konsol Xbox Series X özellikleri belli olduEzber bozon konsol Xbox Series X özellikleri belli oldu
GTA 5 Xbox Game Pass’a dahil olduGTA 5 Xbox Game Pass’a dahil oldu
Ocak 2020'de Xbox Game Pass'e eklenecek oyunlarOcak 2020'de Xbox Game Pass'e eklenecek oyunlar

PAYLAŞ