Microsoft, XBOX konsollara Android desteği getirmemekte kararlı! - Haberler - indir.com

Microsoft, XBOX konsollara Android desteği getirmemekte kararlı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-09 21:00:04
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows işletim sistemine Android uygulamalarını getirdikten sonra beklenti yaratan Microsoft, konsollar için aynı planının bulunmadığını söyledi.

Windows işletim sistemini tanıttığında özellikle Android uygulama desteğini getirmesiyle büyük bir sürpriz yapan şirketi, konsollarda da benzer bir süreci takip edip etmeyeceği konusunda beklenti yaratmıştı. Şirket yeni bir açıklama ile birlikte konsollarda Android işletim sistemi deneyiminin sunulmayacağını net bir şekilde belirtti.

Microsoft Sözcüsü Çok Net Konuştu!

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda Xbox için bir planlamanın bulunmadığı net bir şekilde belirtildi. Bu kapsamda iddiaların ortaya çıkmasına neden olan Microsoft Store'daki ifadelerin yanlışlıkla girildiği ve bu nedenle de gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

İddiaların gündeme gelmesindeki en önemli nedenlerden bir tanesi Microsoft'un Windows Store mağazasından yer alan bir uygulamada Xbox One ifadelerine yer verilmesi olmuştu. Gerçek şu ki, mağazadaki Windows uygulamalarının Xbox desteğine sahip olarak listelenmesi, aslında çoğu zaman karşımıza çıkan bir durum ve hata. Üstelik uygulamaların birçoğunda Windows Phone desteği dahi hala yer alıyor. Bu bakımdan Xbox One ibaresine yer verilmesi, Microsoft’un uzun zamandan beri sisteminde yapmadığı düzeltme nedeniyle gerçekleşti.





PAYLAŞ