Microsoft Xbox için Edge testlerine başladı - Haberler - indir.com

Microsoft Xbox için Edge testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 21:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından Edge için yapılan yenilikler devam ediyor. Şirket şimdi de Xbox’larda Edge testlerine başladı.

Microsoft tarafından yapılan yeni açıklamalarda, Xbox konsol modelleri için geliştirilen yeni Edge Chromium tarayıcısının test edilmeye başlandığı belirtildi. Son dönemlerde Chromium tabanlı tarayıcısı için bir dizi yenilik yaparak tarayıcı sektöründe dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Microsoft, Xbox konsollarında da geride kalmak istemiyor. Bu anlamda test süreçleri ile birlikte Microsoft’a yakın kullanıcıların Edge kullanmasını kolaylaştırmak isteyen şirket,  Xbox One, Series X/S kullanıcıları için bu imkanı sunuyor.

Microsoft Edge aramalarda daha doğru sonuçlar verecekMicrosoft Edge aramalarda daha doğru sonuçlar verecek

Temel özelliklerle geldi

Tarayıcı için şu ana kadar yapılan dönüşler ve şirket tarafından verilen bilgiler, bazı bilgilerin öğrenilmesini sağladı. Fare ve klavye desteği bulunmayan Xbox tarayıcısında, Xbox kontrolcüsü üzerinden tarayıcı yönlendirmesi yapılabiliyor. Bu bakımdan standart tarayıcı kullanıcıları için farklı bir deneyim sunan Microsoft Edge, bazı hatalara sahip. Yayınlanan rapor ve değerlendirmelerde performans ve verimlilik konusunda sorunlar yaşandığı net bir şekilde dile getirildi.  Ancak test aşamasında olan Microsoft Edge için bu sorunlar herhangi bir handikap yaratmayacak. Microsoft Edge kullanımı sayesinde Xbox modellerinde tarayıcı deneyimi sunacak Microsoft, üstelik Google Stadia gibi pek çok özel araca da erişimi mümkün hale getiriyor. Skype gibi anlık mesajlaşma uygulamalarını da kullanacak olan kullanıcılar aslında Xbox modellerinde çok yeni bir döneme girecek. Fare ve klavye desteği olmasa da Microsoft Edge için getirilen son yenilikler arasında bulunan dikey sekme gibi pek çok özellik de Xbox sürümünde destekleniyor.

Test sürecinin sona ermesi ile birlikte çok daha iyi ve sorunsuz bir Microsoft Edge deneyimi Xbox kullanıcılarına sunulacak. Ancak bu tarih ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı. Güncellemenin 1 ay içerisinde sunulması bekleniyor.


Microsoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldiMicrosoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldi

PAYLAŞ