Microsoft World'ün karanlık tema tasarımı daha işlevsel hale geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft World'ün karanlık tema tasarımı daha işlevsel hale geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler platformlarından biri olarak kullanılan Microsoft Word yeni bir güncelleme ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Birçok platformun daha önceden sahip olduğu ve akıllı cep telefonlardan tabletlere kadar birçok cihazda kullanılan bu Karanlık Mod uygulamaya getirildi. 

Birkaç ay öncesinde sunulan bu özelliğin karanlık kodu yansıtmadığı düşünüldüğü için bu yeni güncelleme ile beraber tam anlamıyla karanlık moda sahip olmaları da beklentiler arasındadır. 

Microsoft Word nasıl şifre koyulur?Microsoft Word nasıl şifre koyulur?

Microsoft Word tamamen karanlık olacak

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, Word'deki karanlık modu daha da karanlık hale getirmek için geliştiriyordu. Yazılım üreticisi, tüm belgeleri koyu bir halde renklendirecek bir Word güncellemesini de test etmeye başladı. Şu an ise, Word'ün üst kısmı ve araç çubuklarını değiştiren karanlık mod bulunuyor. Fakat tuval hala beyaz olarak kalıyor. Yakın zaman içerisinde yayınlanması planlanan bu güncelleme ile beraber farklı özelliklerin yanı sıra tuvali karanlık moda geçirme özelliğinin de geleceği düşünülüyor. 

Microsoft’un Word ekibinde program yöneticisi olan Ali Forelli, “Bu, Office’in beta sürümünü test edenlerin birçoğunun uzun süredir talep ettiği bir özellikti ve bunu gerçekleştirmekten heyecan duyuyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Koyu mod ile, daha önceden sayfa renginin artık gri/siyah olacağı dile getiriliyor. Aynı zamanda tuval değişirken, o belgede yer alan renklerde de ayarlamalar yapılacak. Yani kırmızı, mavi gibi renklerin, yeni karanlık mod ile beraber ön plana çıkması için daha açık tonda kullanılacağı açıklandı. 

Koyu ve açık tuval arasında geçiş yapmak için Word şeridinde Modları Değiştir düğmesi ve Word'de koyu tuvali kalıcı olarak devre dışı bırakma seçenekleri de bulunuyor. Bu yeni karanlık mod özelliği şu anda Office 365'in beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Fakat gelecekteki aylarda tüm Word kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


Microsoft WordPad’de reklam verebilirMicrosoft WordPad’de reklam verebilir
Microsoft Word, Excel ve PowerPoint'i tek uygulamada birleştirdiMicrosoft Word, Excel ve PowerPoint'i tek uygulamada birleştirdi
Uzman seviyesinde kullanmanızı sağlayacak Microsoft Word kısayollarıUzman seviyesinde kullanmanızı sağlayacak Microsoft Word kısayolları

PAYLAŞ