Microsoft Word'ün büyük harfler için otomatik düzeltme ayarları nasıl değiştirilir? - Haberler - indir.com

Microsoft Word'ün büyük harfler için otomatik düzeltme ayarları nasıl değiştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 23:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Microsoft Word'ün otomatik düzeltme özelliği bazı durumlarda kişilerin işlerine engel olabileceği gibi büyük harfler için otomatik düzeltme ayarı gibi detaylı düzeltme tercihleri yapılabiliyor. Peki, Microsoft Word’ün büyük harfler için otomatik düzeltme ayarları nasıl değiştirilir?

Microsoft Word, kelimenin başında iki büyük harf yazılması ya da gün isimlerinin çoğaltılması gibi yaygın hataları otomatik olarak düzeltmeyi amaçlayan yerleşik düzeltme sistemine sahip. Ancak, bazen bu yararlı düzeltmeler sorun yaratabiliyor. Kişilerin bilinçli bir şekilde yazdığı ve düzeltme sisteminde yer alan istisna durumlarda bu sorunu yaşamamak adına Microsoft Word ayarlarını kontrol etmesi gerekiyor.

Microsoft Word, PowerPoint ve Outlook'a Akıllı Özellikler GeliyorMicrosoft Word, PowerPoint ve Outlook'a Akıllı Özellikler Geliyor

Microsoft Word otomatik düzeltme ayarlarına ince ayar

Microsoft Word’de yaşanan büyük harfler için otomatik düzeltme işlemlerini ayarlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Microsoft Word ana ekranında “Dosya” sekmesine tıklayın.

Açılan yeni ekranda dosya kenar çubuğunda, “Seçenekler” bölümüne tıklayın.

Word Seçenekleri penceresinde, soldaki “Yazım” kategorisini seçin.

Sağda, “Otomatik Düzeltme Seçenekleri” bölümüne tıklayın.

Otomatik Düzeltme Seçenekleri penceresinin “Otomatik Düzelt” sekmesinde, sekmenin üst kısmında büyük harf kullanımı için eklenen ayarları görebilirsiniz.

Bu ekranda yer alan “İlk iki büyük harfi düzelt” seçeneği ile Microsoft Word’ün büyük yazılan ilk iki harf için nasıl davranması gerektiğini belirtebilirsiniz. Bu seçimi yaptıktan sonra uygula diyerek Microsoft Word için ayarlarınızı tamamlayabilirsiniz.

İlgili bölümde yer alan diğer seçenekler sayesinde sadece ilk iki harfin büyük olup olmaması için değil, diğer konularda da otomatik düzeltme işlemlerini yapabilirsiniz.


Hackerlar Microsoft Word üzerinden bitcoin madenciliği yapıyorHackerlar Microsoft Word üzerinden bitcoin madenciliği yapıyor
Tahtada Microsoft Word'ü öğretmeye çalışan öğretmene büyük jest!Tahtada Microsoft Word'ü öğretmeye çalışan öğretmene büyük jest!

PAYLAŞ