Microsoft WordPad’de reklam verebilir - Haberler - indir.com

Microsoft WordPad’de reklam verebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 10:19:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Microsoft Insider programına dahil olan bir kişinin yaptığı keşiflere göre, en çok kullanılan belge düzenleme uygulaması Microsoft WordPad reklam haberi ile gündeme geldi. Microsoft WordPad, Windows ile birlikte gelen en eski ve temel uygulamalardan birisi. Uygulama temel ihtiyaçlar için basit ve etkili bir çözüm sunuyor. Kullanıcı sayısı oldukça fazla olan bir uygulamada böyle bir gelişme yaşanması, kullanıcıları da olumsuz etkileyecektir.

Microsoft WordPad reklam haberi ile gündeme geldi

Microsoft WordPad içerisinde yapılan reklam, yine Microsoft'a ait olan Office uygulamalarını içeriyor. Kullanıcıları Office Web uygulamalrını denemeye yönlendiren Microsoft, uygulama kullanımı esnasında açılır pencere ile uyarılarda bulunuyor. Bu da akıllıara, Microsoft’un WordPad uygulamasından vazgeçebileceği ihtimalini getiriyor.

Microsoft uygulama simgelerini güncellemeye başladıMicrosoft uygulama simgelerini güncellemeye başladı

Windows araştırmacısı olan Rafael Rivera'ya göre şirket, araç çubuğu altında görünün reklamın altı varyantını test ediyor ve kullanıcılardan Word, Excel ve PowerPoint’in ücretsiz çevrimiçi sürümlerinden birini denemelerini istiyor. Microsoft bu bildirimler ile birlikte yalnızca Office kullanımını da arttırmaya çalışıyor olabilir. Fakat bir diğer ihtimal de vazgeçmek istediği bir hizmeti de yavaş yavaş taşıyor olma ihtimali de olabilir.

BREAKSCLUSIVE: Microsoft WordPad is getting a new feature! An ad for Office web apps!

Screenshot shows 6 experimental variants.

vso/tfs id 23834136
variants 1-6 pic.twitter.com/TdYOuKkLZc — Rafael Rivera (@WithinRafael) January 20, 2020

 Bu güncelleme şu an sadece deneme aşamasında. Kararlı sürüm ile birlikte, Windows 10 için gelip gelmeyeceği belirli değil. Fakat kamuoyu ikiye bölünmüş durumda. Bir kısım insanlar bu reklamlardan etkilenmezken, diğer insanlar WordPad uygulamasının basit ve işe yarar bir uygulama olarak kalmasını istiyor.

Ancak Rivera’ya göre, bu değişim Office uygulamasına katılan aylık kullanıcı sayısını arttırmak amaçlı yapılıyor.



PAYLAŞ