Microsoft Word nasıl şifre koyulur? - Haberler - indir.com

Microsoft Word nasıl şifre koyulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-18 08:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’un popüler servislerinden birisi olan Word uygulamasında oluşturduğunuz bir belgeye nasıl şifre katabileceğinizi bu içeriğimizde anlatacağız. En çok kullanılan uygulamalar arasında yer alan Word ile çeşitli sunu, yazı ve makaleler hazırlayabiliyorsunuz. Bu noktada daha çok iş odaklı uygulamalar olan Office uygulamaları kullanıcı hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. İlk defa 1989 yılında Microsoft tarafından tanıtılan ve Windows ile Mac Os işletim sistemleri için yapılan ofis programlarının tümüne Ms Office deniliyor. İşletmeler için ofis içindeki tüm yazılımları barındıran bu program Microsoft tarafından ücretli bir şekilde sunuluyor. Her bilgisayarda bulunan Office’in aktif uygulamalarından birisi ise söz konusu Word uygulaması oluyor.

World belgesine nasıl şifre konulur?

MS Office muadili mobil uygulamalarMS Office muadili mobil uygulamalar

Microsoft’un Office programı hanesinde Excel, Word, Outlook, Powerpoint, Access, Front Page, One Note, Publisher gibi birçok uygulama bulunuyor. Her kullanıcının ihtiyaçlarına göre tasarlanan bu uygulamalar çeşitli cevap verebilme yeteneklerine sahipler. Office programlarının öğrenilmesi noktasında ise eğitim veren birçok kurs merkezleri bulunuyor. Bunların yanı sıra online eğitimler ile de Office deneyimi kazanmanız mümkün olacaktır. İş dünyası haricinde ise online ve yayın eğitimler ile Office öğrenmek mümkün olacaktır.

Bir Word dosyasının başkası tarafından açılmasını istemiyorsanız şifre katabilirsiniz. Bunun için Word dosyasını açtıktan sonra dosya menüsünden Farklı kaydet seçeneğini seçin. Burada gelen ekranda sağ üst köşedeki Araçlar seçeneğine tıklayın. Bu işlem sonrasında güvenlik seçeneğini seçmeniz gerekecek.

  • Açma parolası
  • Değiştirme parolası

Açma parolası Word dosyasının açılışına şifre katmak demektir. Şifre girilmeden Word açılmayacak ve içerik görülmeyecektir. Değiştirme parolası ise dosya açılsa bile içeriğinin değiştirilmesi engellenecek ve değiştirilmesi için şifreyi girmeniz gerekecek. Word dosyasını en güvenli şekilde şifrelemek için bu iki güvenlik seçeneğini de aktif edebilirsiniz.


Microsoft Office 365'e önemli yenilikler geldiMicrosoft Office 365'e önemli yenilikler geldi
Microsoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yenilediMicrosoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yeniledi

PAYLAŞ