Microsoft Windows10'da tespit edilen güvenlik sorununa çözüm getirecek - Haberler - indir.com

Microsoft Windows10'da tespit edilen güvenlik sorununa çözüm getirecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 13:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Windows 10 son dönemlerde güvenlik ihlalleriyle sık sık gündeme geliyor. Windows 10’daki yeni bir güvenlik açığı hakkında kullanıcıları uyaran “Ulusal Güvenlik Ajansı” kullanıcıların verilerinin çalınabileceğini açıklarken, sorunun ne zaman tespit edildiğine dair açıklama yapmayı reddetmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru güvenlik açığıyla gündeme gelen Windows 10 yine benzer bir sorunla gündemde. Amerika Birleşik Devletleri’nin “Ulusal Güvenlik Ajansı” (NSA) Windows 10’da ciddi bir güvenlik açığı tespit ettiğini açıkladı. “Washington Post”a yer alan açıklamaya göre bu açık kötü niyetli kullanıcılar tarafından diğer kullanıcıların takip altına alınmasına neden olmakla birlikte ciddi veri kayıplarının yaşanmasına da neden olabilir. Ancak söz konusu güvenlik açığı hakkında NSA’nın sorunu ne zaman tespit ettiğini açıklamayı reddetmesi gözlerin Microsoft yerine NSA’ya dönmesine neden oldu. Geçmiş dönemlerde Windows 10’daki güvenlik açığını saklayan ve bu açığı kullanan NSA’nın yine bu sorunu bir sır olarak saklayabilmiş olacağından şüpheleniliyor.

Microsoft Edge'ye sitelere özel QR kod oluşturma özelliği geldiMicrosoft Edge'ye sitelere özel QR kod oluşturma özelliği geldi

Hatırlarsanız NSA, Window 10’da bulduğu zayıf noktaları ve güvenlik açıklarını kullanarak “ErenalBlue” ve “WannaCry” üzerinden senelerde kendi amaçlarına hizmet etmişti. Amerika’nın Ulusal Güvenlik Ajansı Windows 10’nu zayıf noktalarını kullanarak hacklemeyi başarmış ancak bu durum Shadow Brokes isimli bir hacker grubu tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Google, Microsoft Edge'de Güvenlik Açığı Buldu

NSA söz konusu güvenlik açığıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada Windows 10 ve Windows Server 2016 işletim sistemlerinde güvenlik sorunu bulduğunu onaylayarak Microsoft bu sorunu düzeltene dek konu hakkında detaylı bir açıklama yapmayacağını belirtti.

Kullanıcıların verileri tehlike altında!

Windows 10 işletim sistemindeki güvenlik açığının “crypt32.dll” isimli Windows bileşeninde ortaya çıktığı iddia ediliyor. Microsoft ise yaptığı açıklamada bu bileşenin görevinin “kripto mesajlaşmayı” sağlamak olduğunu dile getirdi. Bu da sistemde bulunan küçük bir güvenlik açığının Windows yüklü bilgisayarlardaki kimlik doğrulama işlemlerini etkileyebilmesi ya da Internet Expolrer ve Edge tarayıcılarında bulunan gizli verilerin kötüye kullanılabilmesi riskini ortaya çıkarıyor.

Güvenlik açığının açıklanmasının ardından sorunu çözmek adına kolları sıvayan Microsoft ABD ordusu gibi önemli müşterilerinin de içinde çoktan bir çözüm sunmuş durumda. Buda şirketin yakın zamanda tüm kullanıcılar için bir güvenlik yaması yayınlayacağı anlamına geliyor.  
 


WhatsApp, Microsoft Store'dan kaldırıldıWhatsApp, Microsoft Store'dan kaldırıldı
Chromium tabanlı Microsoft Edge bu hafta kullanıma sunulacakChromium tabanlı Microsoft Edge bu hafta kullanıma sunulacak

PAYLAŞ