Microsoft, Windows Mobile'dan Daha Çok Android Akıllı Telefon Satıyor! - Haberler - indir.com

Microsoft, Windows Mobile'dan Daha Çok Android Akıllı Telefon Satıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-02 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir dönemlerde mobil işletim sistemine yönelik kendi cihazlarını çıkartan ancak sonra vazgeçen Windws'un kendi çevrimiçi mağazasında bile daha çok Android'li akıllı telefon sattığı ortaya çıktı. Ülkemizde aktif olmasada internet devi Microsoft ABD üzerinde Microsoft Store sayesinde bazı akıllı telefon modellerinin satışını gerçekleştirmektedir. Ayrıca şirketin kendi mobil işletim sistemi olduğu içinde bu telefon satışlarının oldukça normal olduğu gözüküyor. Ancak Store'da yer alan kendi işletim sistemli yani Windows Mobile sistemli cihazlar Android'li akıllı telefonlardan daha az sayıda yer alıyor.

Microsoft Store üzerinden Android olarak Galaxy S8, Galaxy S8+, Note 8 yada Razer Phone cihazları satın almak mümkün olabiliyor. Windows Mobile sistemli ise HP Elite X3 ile Alcatel Idol 4S modelleri bulunuyor. Windows Mobil işletim sistemi için Başkan Yardımcısı Joe Belfiore tarafından geçtiğimiz Ekim ayında yapılan açıklama ile Windows mobile'ın hem donanım hemde yazılım tarafı için herhangi bir geliştirmenin olmayacağı belirtilmişti. Bu durumda ise Android cihazların Store'da kendi işletim sistemli modellerine göre fazla sattığı oldukça normal bir durum diyebiliriz.

Microsoft ise bu noktada işletim sisteminden vazgeçerek daha çok Android ve iOS tabanlı uygulamalarını genişletmek ve geliştirmek tarafında yoğunlaşacak. Şirketin bu kapsamda başarılı bir Microsoft Launcher uygulaması olduğunu da hatırlatalım.





PAYLAŞ