Microsoft, Windows için büyük bir güncelleme geleceğini duyurdu - Haberler - indir.com

Microsoft, Windows için büyük bir güncelleme geleceğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından Windows işletim sistemi için yapılacak güncelleme,  Windows 10 için büyük bir değişim sağlayacak.

Microsoft tarafından düzenlenen Build 2021 etkinliğinde, Windows işletim sistemine dair daha fazla detaya yer verilmesi bekleniyordu. Ancak beklentiler gerçekleşmediği gibi Windows işletim sistemi için şirketin farklı planlarının olduğu ortaya çıktı. Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından etkinlikte yapılan açılış konuşmasında, Windows işletim sisteminin geleceğinin tasarlandığını söyleyerek, önümüzdeki günlerdeki yeni lansmana dikkat çekti. Ayrı bir etkinlik ile Windows işletim sistemindeki yenilikleri özel olarak aktarmayı isteyen Microsoft, yenilikler hakkında oldukça iddialı. Zira son 10 y ılın en güçlü ve yenilikçi güncellemelerinden birisinin sunulacağını aktaran CEO Satya Nadella,  yaptığı açıklamalarıyla beklentileri de arttırdı.

Windows 10'da yasaklı sitelere nasıl girilir? Güncel DNS AdresleriWindows 10'da yasaklı sitelere nasıl girilir? Güncel DNS Adresleri

“Sabırsızlanıyoruz”

“Yakında, geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha büyük ekonomik fırsatların önünü açmak amacıyla, son on yılın en önemli Windows güncellemelerinden birini paylaşacağız. Son birkaç aydır kendim kullanıyorum ve yeni nesil Windows konusunda inanılmaz derecede heyecanlıyım. Size sözümüz şudur: Bugün her Windows geliştiricisi için daha fazla fırsat yaratacağız ve uygulamaları oluşturmak, dağıtmak ve bunlardan para kazanmak için en yenilikçi, yeni, açık platformu arayan her içerik oluşturucuyu memnuniyetle karşılayacağız. Çok yakında daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren CEO,  detay vermekten kaçındı.

Yeni güncellemede neler olabilir?

Windows işletim sistemi için geliştirilecek yeni versiyonda özellikle uygulama mağazasında ciddi değişikliklere gidilmesi bekleniyor. Windows işletim sisteminde kullanılan e n popüler uygulamalar başta olmak üzere tüm uygulamaların desteklendiği mağaza ile yeni dönem başlatmak isteyen Microsoft, üçüncü taraf platform ve uygulamaları da destekleyebilir. Bu sayede Windows işletim sistemindeki mağaza üzerinden gelirlerini arttırma fırsatı da bulabilecek olan Microsoft, şirketleri bu alana çekmek adına çok daha fazlasını sunmak zorunda.

Windows 10X iptali sonrasında hareketlilik başladı!    

Windows 10X için iptal kararı alınmasının hemen ardından Windows 10 için çok daha hızlı bir şekilde geliştirmeler sunmaya başlayan Microsoft, bu konuda en büyük hamlesini de yeni tanıtım ile birlikte atacak. Sun Valley adıyla yeni güncellemeyi sunacağı çok önceden bilinen Microsoft,  yeni etkinlik için büyük bir merak uyandırdı.



PAYLAŞ