Microsoft, Windows 8'de Mağaza Bölümünü Kapatıyor - Haberler - indir.com

Microsoft, Windows 8'de Mağaza Bölümünü Kapatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 20:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji devleri arasında zirvede yerini almayı başaran Microsoft, sektörüne canlılığına karşılık vererek kendi bünyesinde de radikal değişiklikler yaparak hizmetlerine devam ediyor. Microsoft, 2016 yılı itibariyle Windows 8 desteğini sona erdirmişti, şu günlerde ise Windows mağazasını kapatmak adına çeşitli çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Teknolojik ögeler gelişirken beraberin bir dolu yeniliği getiriyor ve bununla beraber aynı zamanda birçok şeyi de geride bırakmaya yönelik işlemler üzerinde çalışıyor. Teknolojik ögelerin gerisinde kalan ögelerden biri de Windows mağazası olacak. 

Geçtiğimiz yıllarda Windows 7'nin ardından adeta devrim niteliğinde karşımıza çıkan Windows 8, teknoloji devi Microsoft için kısa bir geçiş süreci içerisinde kullanılmış olup ardından desteğini sonlandırmıştı. Hizmetlerine Windows 10 ile devam eden Microsoft, Windows 8 adına mağazada yer alan uygulamaların güncellemesine son veriyor. Bu hareketi ile Windows 8'i tamamen tarihe gömmeye yönelik hareket eden dev şirket Microsoft, yakın zamanda daha da yenilikçi çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Mağazada bulunan uygulamaların güncellemesine son vererek Windows 8 sistemlerine tamamen son verecek olan şirket, kullanıcılarını Windows 10'a yönlendiriyor. 

Windows 10 güncellemesi için dikkat çeken gelişme!Windows 10 güncellemesi için dikkat çeken gelişme!

Windows 8 tamamen kapatılacak

Gerek yazılım alanında gerek teknoloji alanında oldukça etkin bir şekilde hareket eden Microsoft, daha önce resmi olarak yayınladığı programa göre 2023 yılı itibariyle sonlandırmayı düşündüğü Windows 8 sistemini, şimdilerde sessiz sedasız yapılan değişiklikler ile 1 Temmuz 2019 tarihinde kapatılmayı düşünüyor. Microsoft mağazasında yer alan Windows 8 destekli uygulamalara gelen güncellemelerin sonlanması halinde sistem yavaş yavaş kapatılacak. 

Mevcut yazılı uygulamalara tarihi değiştirildikten sonra yeni maddeler ekleyen Microsoft, geliştirici firmaların uygulamalarını mağaza üzerinden güncelleme işlemlerine devam edeceklerini fakat bu güncelleme yeniliklerinin Windows 8 kullanıcılarına ulaştırılmayacağını dile getirdi. Yakın zamanda gelecek olan bu durum Windows 8.1 kullanıcıları için söz konusu olmayacak. Windows 8.1 kullanıcıları mağaza üzerinden yapılan güncellemeleri alabilecekler. Windows 8.1 kullanan kişiler 2023 yılına kadar Microsoft Mağazası üzerinden işlemlerine devam edebilecekler. Mevcut hizmetlerden sorunsuz bir şekilde faydalanacak ve işlemlerini sürdürecekler. 2012 itibarile piyasaya sürülmüş olan Windows 8 sistem, halen oldukça fazla denilecek sayıda kullanıcı kitlesine sahip olup halen kullanmaya devam etmektedir.

Kullanıcılar Windows 8 için 2016 yılından beri destek almıyor olsalar da bu durum kullanıcıları açısından pek fazla anlam ifade etmiyor gibi gözüküyor fakat Microsft'un yaptığı bu gibi hamleler ile Windows 8 kullanımını tamamen kaldırmaya yönelik hareket ettiğini ortaya koyuyor. Bu durum karşısında zaten kullanıcılara ücretsiz bir şekilde 8.1 işletim sistemine geçiş imkanı sunuluyor. Teknoloji devi Microsoft, Windows 8.1'in temel desteğini 9 Ocak 2019 tarihi ile tamamen sonlandırmış gözüküyor. Söz konusu bu işletim sisteminin gelişmiş destek özellikleri ise 10 Ocak 2023 tarihi itibariyle tamamen sona erecek. Microsoft izlediği bu politika sayesinde kullanıcılarına çok daha teknolojik bir kullanım sunmayı hedefliyor. Adım adım gelişim gösteriyor ve farklı seçenekleri ortaya koyuyor. 

 


Telefonlara Windows 10 Mobile yerine Windows 10’mu geliyor?Telefonlara Windows 10 Mobile yerine Windows 10’mu geliyor?
Windows ve Android Arasında Dosya Aktarımı Nasıl Yapılır?Windows ve Android Arasında Dosya Aktarımı Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ