Microsoft, Windows 7'yi tarihe gömebilir - Haberler - indir.com

Microsoft, Windows 7'yi tarihe gömebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Microsoft’un bugüne kadar çıkan işletim sistemleri arasında en popüler olanlarından biri olan Windows 7, 2020 yılında kaldırılabilir.

Microsoft, kullanıcılarına yeni bilgisayarlar piyasaya sürüldükçe, bunları destekleyecek yeni işletim sistemleri çıkarmaya devam ediyor. Şirketin kullanıcıları ile buluşturduğu en son işletim sistemi Windows 10 olmuştu. Şu anda da ağırlıklı olarak Windows 10 ve Windows 8 işletim sistemleri tercih ediliyor. Şirket, kullanıcılarına 22 Temmuz 2009 tarihinde Windows 7 işletim sistemini sunmuştu. Windows 7, Microsoft’un işletim sistemleri arasında devrim niteliği taşıması nedeniyle, oldukça dikkat çekmiş ve popülerliği diğer işletim sistemlerine göre daha yüksek olmuştu. Fakat alınan son haberlere bakılırsa, Windows 7 için artık yavaş yavaş yolun sonuna yaklaşılıyor.

Microsoft, yeni Office uygulamasını sundu

Windows 7’ye, 2020 yılından sonra destek kesilecek

Windows 7, Microsoft’un piyasaya sürdüğü işletim sistemleri arasında, en başarılı işletim sistemi olarak adından söz ettirmeyi başardı. Kullanışlı arayüzü birçok özelliği ile kullanıcıların beğenisini kazanan Windows 7, günümüzde bile %42.8 oranında kullanılıyor. Fakat artık, Windows 7 kullanıcılarının yavaş yavaş bu işletim sistemi ile veda etme zamanı geldi. Çünkü, Microsoft artık Windows 7 desteğini 2020 yılında sonlandıracağını duyurdu. Yani Windows 7 işletim sistemi için son bir yıla girildi. Gelecek yıl, 14 Ocak itibari ile Windows 7 önce güvenlik güncellemelerini almamaya başlayacak. Almak isterseniz de bunun için belli bir ücret ödemeniz gerekecek. Eğer ücret ödemeyi kabul ederseniz de 3 yıl daha Windows 7 kullanabilirsiniz. Diğer kullanıcıların, 14 Ocak 2020 tarihine kadar, Windows 10 işletim sistemine geçmeleri gerekiyor.





PAYLAŞ